Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Vit jul – för alla barns rätt till härliga julminnen!

När samhället stänger ned, när lamporna på fritidsgården släcks, när vaktmästaren låser porten till skolan och går på julledighet – då finns vi där. Och gör julen till barnens högtid. Antalet barn och unga som möter julen med en klump i magen är tyvärr alldeles för många. I Sverige lever fyra till fem barn per skolklass i hem där någon vuxen har en riskfylld alkoholkonsumtion. Många av dessa barn känner oro, inte glädje, när jullovet närmar sig. Vartannat barn upplever att vuxna förändras när de dricker alkohol.

Foto; pixabay.com

När mammas kramar plötsligt känns annorlunda, när fasters skämt blir omöjliga att förstå eller morfar luktar konstigt – då står inte julen längre för något tryggt. Vi på LoveLaholm.se, tycker att om barn nu tvunget ska ha ont i magen under julen så ska det vara för att de har ätit för mycket pepparkaksdeg – inte för att de är oroliga för att mamma eller pappa ska dricka för mycket. Under julen 2016 nådde VIT JUL, 8 900 barn genom våra aktiviteter. 8 900 barn som fått känna att julen är deras, och bara deras.

 

 Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet