Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Information om mobilförbudet i motordrivet fordon

Du får inte använda mobilen eller annan kommunikationsutrustning om du håller den i handen när du kör ett motordrivet fordon. Här hittar du svar på vanliga frågor om förbudet. Ta också del av tipsen för hur du kan sluta vara en rattsurfare.

Den 1 februari 2018, blev det förbjudet att köra bil med mobiltelefonen i handen. Det innebär kort och gott att du exempelvis inte får ringa, Sms:a, rattsurfa eller följa GPS från handhållen mobiltelefon. Det är däremot tillåtet att ringa samtal om det görs via bilens anläggning/handsfree och samtidigt inte påverkar körningen. Straffet för den som bryter mot lagen är böter. Läs mer här om tipsen för hur du kan sluta vara en “rattsurfare” och läs igenom “Frågor och Svar“..
KÄLLA; Polisen och Transportstyrelsen

 

 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Sök Upplevelser i Sverige

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet