Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Månadens recept februari – Potatis med färsbiffar

Allt-i-ett med potatis är en perfekt rätt så här i februarirusket. Enkelt att tillaga och går bra att värma upp dagen efter om inte all mat går åt. Potatis med färsbiffar 4 personer 500 g potatisar, använd favoritsort 2 msk rapsolja salt & peppar Färsbiffar 500 g nötfärs 50 g pinjenötter 3 msk färsk timjan, hackad ½ dl vispgrädde 1 st ägg 1 st röd lök salt & peppar I formen 75 g fetaost 4 st soltorkade tomater i olja Tillagning 1.  Sätt ugnen på 200°C. 2. Skiva potatisen i tunna skivor och lägg den i en ugnsfast form, pensla…

Allt-i-ett med potatis är en perfekt rätt så här i februarirusket. Enkelt att tillaga och går bra att värma upp dagen efter om inte all mat går åt.

Potatis med färsbiffar
4 personer

500 g potatisar, använd favoritsort
2 msk rapsolja
salt & peppar

Färsbiffar
500 g nötfärs
50 g pinjenötter
3 msk färsk timjan, hackad
½ dl vispgrädde
1 st ägg
1 st röd lök
salt & peppar

I formen
75 g fetaost
4 st soltorkade tomater i olja

Tillagning

1.  Sätt ugnen på 200°C.
2. Skiva potatisen i tunna skivor och lägg den i en ugnsfast form, pensla potatisen med olja, salta och peppra. Ställ in i ugnen i 15 minuter.
3. Gör under tiden färsbiffarna. Blanda färsen med pinjenötter, timjan, vispgrädde och ägget, forma smeten till små biffar, ca 8 styck.
4. Skiva rödlöken i klyftor.
5. Ta ut formen med potatis ur ugnen och lägg på biffarna och rödlöken. Sätt in formen i ugnen och låt den stå i ca 30 minuter.
6. Smula fetaosten och dela tomaterna i mindre bitar.
7. Ta ut formen ur ugnen och strö över tomaterna och osten på potatisen och biffarna. Låt stå i ugnen ca 5 minuter tills osten börjar smälta och få lite färg.
8. Servera gärna med en sallad eller kanske ugnsbakade rödbetor.

Svensk Potatis AB arbetar med att informera om och marknadsföra potatis av hög kvalitet, SMAK-märkt potatis. Vi har en neutral position i branschen vilket gör oss unika. En stor uppgift är att utföra kvalitetsanalyser.

Svensk Potatis finns även på Facebook

Sök Upplevelser i Sverige

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet