Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Sölvesborg – kärlekens stad!

Valje, en liten by strax innan Sölvesborg, är en av mina egna barndoms lyckliga platser. Här bodde jag som liten kart ofta hos min morfar, Karl, och mormor, Greta. De bodde i en villa med stora jordgubbsland, mittemot Ivösjön. Här fanns en badstrand, båtuthyrning, en lekplats, kiosk och minigolfbana. Här hos mormor och morfar, långt från, Kristianstad, där vi bodde, jag och min mor, i en kåk som idag skulle betraktas som ett rivningsobjekt, med trånga kalla gränder, gatsten och betong, kände jag mig glad och livet lekte. Bara någon mil från, Valje, låg alltså, Sölvesborg, dit jag och mina morföräldrar brukade åka in till för att handla.

Foto; pixabay.com

Jag minns fortfarande Sölvesborg, som en liten mysig stad, inte olikt Laholm, som de senast fyrtio åren varit min och min familjs hemort. ja, min hustru, Anna, är barnfödd här i Laholm. Sölvesborg är en gemytlig kommun med ca 17 500 invånare, belägen i Blekinge på gränsen till Skåne. I Sölvesborg har du alltid nära till bokskogar, hav och strand. Stadskärnan erbjuder en medeltida prägel, goda kommunikationer och närhet till kontinenten. Bara några minuters bilfärd från stadskärnan ligger Listerlandet, där pittoreska fiskelägen och sandstränder avlöser varandra utmed Hanöbukten. Här hittar du också Sölvesborgsbron, Europas längsta gång- och cykelbro.

Läste nu att Sölvesborgs kommun vill sprida glädje och kärleksbomba staden under alla hjärtans dag! Vilket fint initiativ! Kan inte det vara något för lilla Laholm, också? Från Tingshuset ner mot stan, biblioteket och vidare till pussplatsen ska man finna kärlek på olika sätt! Det blir allt från bröllop till utsmyckning vid Sölvesborgs pussplats och yoga för hjärtat!

Vigslar på Tingshuset

Den 14 februari mellan klockan 15.00-17.00 erbjuds man möjligheten till en borgerlig vigsel i en unik miljö, i Listers Härads Tingshus. Sölvesborgs kommun står för vigselförrättare, brudbukett och lokalen. Ett tiotal par har redan anmält intresse till att viga sig i Tingshuset under alla hjärtans dag!

Pussplatsen

Promenerar man längs med brofästet och njuter av ljusspelet i kärlekens färger från Sölvesborgsbron, uppmanas man att stanna upp och ge en puss eller kram till någon man tycker om.! Pussplatsen smyckas med kärleksbåge, samt dekorationer i form av hjärtan, skapade av barnen från avdelningen Grottan på Kanehall förskola! Barnen besöker pussplatsen den 14 februari kl.10.00 för att inspektera sina konstverk!

Kärlek i staden och på biblioteket!

Bjud din vän på kaffe och fika! Köp en present eller blomma till någon du tycker om! Den 13 februari har medlemsbutikerna öppet till kl 20.oo. Shoppingstråket i innerstan utsmyckas i kärlekstema och hjärtliga erbjudanden från medlemsbutikerna.

Biblioteket bjuder även in till en härlig eftermiddag tillsammans i kärlekens tecken. I mysig miljö erbjuds prova på yoga för hjärtat kl. 13.00 med Ingrid Stigsdotter. Kl. 14.00 blir det kärlekspoesi med Anke Fandrey, kärleksvisor med Johannes Holmqvist och författarbesök av romanförfattaren Gunnel Bergkvist samt information om hjärtstartare med Eivor Hermansson. Biblioteket bjuder på kaffe, kaka och geléhjärtan.

Kanske kan detta konceptet bli något för vår egen lilla mysiga stad, Laholm, också till nästa Alla Hjärtans Dag? Det skulle vara trevligt tycker vi på LoveLaholm.se – Laholms hjärtligaste hemsida!

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet