Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Dataskandal och Cambridge Analytica – ska jag radera Facebook nu?

Facebook vet jättemycket om oss.  Nu blåser det kring Facebook och deras hantering av data i och med ett avslöjande om företaget Cambridge Analytica. De ska ska lyckats få tillgång till över 50 miljoner amerikanska facebookanvändares information utan att deras godkännande eller vetskap.

Foto; pixabay.com

Information som sedan ska ha använts för att hjälpa Trump vinna presidentvalet 2016. Det finns flera olika delar i det här avslöjandet och jag tänkte fokusera på de som har med Facebook och data att göra. För hela den här skandalen har fått följden att personer uppmanar till bojkott av Facebook, t.ex. genom hashtaggen #deletefacebook som används flitigt på Twitter.

Så  – är den här skandalen anledning att faktiskt radera sitt Facebook-konto?
För Facebook har ju alltså samlat ihop en massa information om dig som många företag vill åt för att rikta kampanjer mot dig. Nja, det behövs inte men lite större försiktighet är kanske aldrig fel. Om du vill veta hur Facebook profilerar dig kan du inne på Facebook så har, Elin Häggberg, inne på sin hemsida, Teknifik, en väldigt bra redogörelse för det här. Elin, har tidigare även skrivit om både konspirationsteorier och om avlyssning och om varför du inte ska göra quiz på Facebook.
KÄLLA [ Teknifik ]


Elin Häggberg, journalist, medievetare, tekniknörd och digital designer. Foto teknifik.se

Om du ändå vill avsluta ditt Facebook-konto, vilket inte är helt enkelt, tipsar Elin, om det via denna länken här!

OM Teknifik
Teknifik är en blogg om teknik och internet för att göra våra digitala liv enklare och roligare. Tjejen som driver den heter Elin Häggberg och är en digital designer, tekniknörd, medievetare och journalist. Bloggen startade hon i januari 2016 och Elin, är i dag en av Sveriges främsta teknikbloggar.

 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet