Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Kattegattleden ”Årets cykelled i Europa 2018”

Kattegattleden följer kusten hela vägen från Helsingborg till Göteborg, genom hela Halland. Den 2 mars tilldelades Kattegattleden den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets cykelled 2018” på cykel- och vandringsmässan Fiets en Wandelbeurs i Utrecht, Nederländerna.

Fotograf/Källa; Region Halland/Magnus Andersson

Kattegattleden ”Årets cykelled i Europa 2018” deltar på Svenska Cykelmässan i Kista 16-18 mars

Kattegattleden följer kusten hela vägen från Helsingborg till Göteborg, genom hela Halland. Den 2 mars tilldelades Kattegattleden den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets cykelled 2018” på cykel- och vandringsmässan Fiets en Wandelbeurs i Utrecht, Nederländerna. Syftet med utmärkelsen är att främja utvecklingen av högkvalitativa cykelleder i Europa som är attraktiva för cyklisterna. Kattegattleden vann utmärkelsen i konkurrens med tre andra europeiska cykelleder.

Nu är det dags för Kattegattleden att möta cyklisterna i Stockholmsregionen!
Intresset för Kattegattleden växer stadigt från framför allt Tyskland och Nederländerna och förhoppningen med deltagandet på Svenska Cykelmässan är att också öka intresset hos svenska cyklister. I Kattegattledens monter deltar representanter för några av de researrangörer som säljer paketresor på leden tillsammans med representanter för ledhuvudmannen Region Halland. Kattegattleden är Sveriges första nationella cykelled och sträcker sig 395 km längs kusten från Helsingborg i söder, genom hela Halland, till Göteborg i norr. Invigningen ägde rum 2015 och utvecklingen med att göra leden ännu mer attraktiv pågår ständigt i samarbete mellan Region Halland, Region Skåne, Trafikverket och kommunerna längs leden.

Plats: Kistamässan, Stockholm
Monternummer: H:40:02
Öppettider: fre-lör 10-18, sön 10-17

Destination Halland är Region Hallands besöksnäringsavdelning och vi vill visa internationella besökare det många av oss redan märkt. Att det är något speciellt med Halland. Därför jobbar vi för att fler internationella gäster ska upptäcka oss.

 

 

BESÖK LOVELAHOLM´ SYSTERSAJTER
Besök gärna vår systersajter, ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter på våra, ständigt växande hemsidor. Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn ovan. Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet