Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Kattegattleden är utsedd till årets cykelled 2018!

På cykel- och vandringsmässan “Fiets en Wandelbeurs” i Utrecht, Nederländerna, tillkännagavs på fredagen att Kattegattleden är utsedd till årets cykelled 2018. Det är en prestigefylld utmärkelse som syftar till att främja arbetet med högkvalitativa cykelleder som är attraktiva för besökare.

Fotograf/Källa; Region Halland/halland.se

Kriterierna som bedöms är bland annat att leden ska ha ett attraktivt utbud av upplevelser, mat och boende, vara tillgänglig, trygg och erbjuda vackra vyer. Den havsnära Kattegattleden är en succé och intresset ökar ständigt, inte minst internationellt. Leden har blivit en tillväxtmotor för besöksnäringen samtidigt som den är en stor tillgång för hallänningarna.

Kattegattleden – nationell turistcykelled!
Sveriges första nationella cykelled – är en 37 mil lång cykelled med unikt havsnära läge, som går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, hela vägen genom Halland. Kattegattleden är indelad i 8 delsträckor och under dessa sträckor hittar du intressanta besöksmål, var du kan bo, äta, hyra cykel och få service utmed leden.

CyklaiHalland02_728
Fotograf/Källa; Region Halland/halland.se

Kattegattleden går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, hela vägen genom Halland. Det spelar ingen roll var du startar äventyret för leden är lättillgänglig via goda kommunikationsmöjligheter. Kattegattleden erbjuder dig som cykelturist en mängd stora – och små – upplevelser. Du cyklar i en fantastisk kustnära natur med närhet till härliga sandstränder och vackra utsiktsplatser. Leden tar dig genom pittoreska fiskelägen och mysiga städer. Under cykelturen passerar du flera historiska platser och intressanta besöksmål som alla är väl värda ett besök. Fikasugen eller hungrig? Det ligger caféer och restauranger som ett pärlband utmed hela leden. När du blir trött finns det gott om olika boendealternativ att välja på – allt från campingar och B&B´s till hotell. Det finns ett stort antal spaanläggningar längs kusten där du kan få hjälp med både ömmande leder och muskler eller helt enkelt bara – njuta.

Cykla är frihet! Från cykelsadeln hinner du se och uppleva mer samtidigt som du hela tiden känner doften av hav och strand.

CyklaiHalland03_728
Fotograf/Källa; Region Halland/halland.se

Region Halland är huvudansvarig för leden, som är ett samarbete mellan Region Halland, Region Skåne, Trafikverket och de tio kommunerna Helsingborg, Höganäs, Ängelholm, Båstad, Laholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Kungsbacka och Göteborg Stad.

Skyltar_Kattegattleden_Foto_RegionHalland728
Fotograf/Källa; Region Halland/halland.se

OM Destination Halland
Destination Halland är Region Hallands besöksnäringsavdelning och vi vill visa internationella besökare det många av oss redan märkt. Att det är något speciellt med Halland. Därför jobbar vi för att fler internationella gäster ska upptäcka oss.

 

 Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet