Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Låt vår strand bli en strand för alla!

Bilparkeringen på stranden skall få finnas kvar tycker vi på LoveLaholm.se. För det handlar om allas lika värde och om tillgängligheten för funktionshindrade,  barnfamiljer och äldre. Parkeringsproblemet som skulle uppstå utan bilparkeringen på stranden skulle eskalera. Räddningstjänsten, Polis, Ambulans, Brandkår, skulle få väldiga problem utifall något skulle hända i den bebyggelsen som finns utmed bilstranden.

Bilstranden. Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Bilar på stranden har det varit så länge ortsbefolkningen kan minnas i Mellbystrand och Skummeslövsstrand. 
Jag skulle vilja påstå att miljöproblemen, om de nu finns, skulle bli värre med parkering längst alla smågatorna. Sedan finns det ju såna skäl som att många turister återkommer varje år just för möjligheten att kunna ta bilen ner till stranden, fullastade som de ofta är med ungar, hundar och all möjliga stöldbegärliga föremål som de har med sig i sina bilar eller husbilar.

Valfrihet!
Det finns en hel massa andra orsaker till varför det är bäst att låta det vara som det alltid varit, valfrihet är bara en av dem! Så låt bilstranden vara! För precis som föreningen “Strand för alla” åberopar finns det då en liten bit av stranden där funktionshindrade lätt kan ta sig ner, där utpumpade barnfamiljer kan köra ner alla sina barn med alla sina leksaker, där gamla som har svårt att orka gå så långt kan komma till och där våra besökande turister kan komma ner. Turister, som kanske väljer vår strand före alla andra just på grund av möjligheten att färdas ner med bil på stranden? Och de som inte vill gå eller vistas på bilstranden, ja, för dem finns det mycket gott om plats att vara någon annanstans på stranden.


Bilfri strand. Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Vi på LoveLaholm.se följer med stort intresse denna händelse för att se vad för nytt, mark- och miljödomstolen i Vänersborg kommer fram till eftersom de nu får göra om hela målet.

 Tillgänglighet
Förutom svårigheter med parkeringen för alla de tusentals badsugna om inte bilstranden får finnas kvar har vi ju kravet på tillgängligheten för alla!

En strand för alla!
Här på stranden finns det plats för oss alla. För barnfamiljer, för äldre, för funktionshindrade, för ungdomar, för bilburna och icke bilburna!


Bilfri strand. Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

Posta kommentar

Kommentarer2

  • Staffan H;olmgren skriver:

    Om Strandmiljö Laholm får som de vill så ska våra obebyggda ängar översvämmas av bilparkerare. Vilken god miljö är det? Jag har varit i Skummeslövsstrand sedan 1950 och aldrig haft något obehag av bilparkerare på stranden. Eliasson och Vadell kan väl hålla sig på de bilfria områdena så störs de inte. Förbudsmänniskor kan inte vara lyckliga människor – de bara retar sig på allt.

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet