Laddar

27
mar

  • 27 mars, 2018

Turistprojekt i Laholm hotade?

Blir sparkraven slutet för Relax Fishing? Foto; pixabay.com

Varför kommer detta inte som en överraskning?
Kanske för att man läst om satsningar på en beachvolleyturnering som blev mångdubbelt dyrare än vad som avtalats? Man kan nämna fler konstiga affärer, som en väldigt dyr hemsida, också den mycket dyrare än vad som avtalats. Frågan är väl vad denna hemsida kostar oss skattebetalare idag att driva för kommunen? Får de verkligen in intäkter från sina annonsörer som täcker de faktiska utgifterna? Eller läcker den värdefulla skattemedel? Skattemedel som kanske hade behövts läggas någon annanstans där den hade gjort större nytta? Ja, frågorna är många. Bra i alla fall att KUN nu förstått att man måste se över sina åtaganden och spara på slantarna. Inget ont som inte har något gott med sig brukar man ju säga..

Sedan, måste man ändå inte ställa sig frågan; Behöver verkligen en liten ort som  Laholm, en sådan pampig och dyr hemsida som VisitLaholm? Inte ens Stockholm, vår huvudstad, med mer än en miljon invånare kan ju ståta med en liknande panoramasajt. Och egentligen; vem bryr sig om att man kan se Laholm ”lite från ovan” i bästa Gåsapågstil? De flesta turister kommer ju inte flygandes in med helikopter ändå utan oftast med tåg eller bil. Och vill man granska orten man ska besöka från ovan kan man ju alltid använda sig av Googles karttjänster. Men kanske är det bara jag som är kritisk i egenskap av liten privat lokalportalägare? För att jag inte har råd att anlita en helikopterfirma som tar fina bilder på Laholm? Som ju vi skattebetalare fått punga ut med till tjuvene och sist. Jo, så kan det vara. Eller så tycker jag kanske att eftersom de flesta andra kommuner runt om i Sverige tycks klara sig utan denna överdådiga panoramaöverblick, så kanske även vår relativt lilla kommun också kunde gjort det och att prislappen för en ny turistsajt då hade blivit betydligt angenämare. Men visst, visar det sig att sajten faktiskt lönar sig, att de annonsörer, de företag som lägger 5000 kr om året, faktiskt får glädje och nytta av sina satsade slantar, ja, då är jag den första att gratulera kommunen till deras satsning på visitlaholm och hoppas att min egen lilla sajt kan vara något av ett komplement till både den och kommunens egen hemsida och Magasin Laholm, som kommunen ju stöttar och samarbetar med…

KÄLLA; Laholms Tidning

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.