Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Bästa bilister – Håll avståndet. Cyklister är ömtåliga!

Var ute o cyklade på landsvägen häromdagen. Finns ingen cykelbana där. Framför mig, ca 200 m, ser jag en mötande bil och jag hör att det kommer en bil bakom mig i full fart.  De möts precis bredvid mig varpå jag är nära att falla omkull av vinddraget från den bilen som kör om mig. Hen måste ha kört i en 120 km eller mer. Det är max 80 km på vägen. Och man är typ en dm (1 decimeter) från mig!

Bästa bilister – Håll avståndet. Cyklister är ömtåliga! Foto; pixabay.com

Själv saktar jag alltid ner och släpper förbi en mötande bil innan jag kör om en cyklist om jag ser att jag inte hinner om cyklisten i god tid innan mötet. Man behöver aldrig ha så bråttom i en bil att man riskerar en annan människas liv som de faktiskt gjorde.  Själv blev jag mest förbannad. Försökte se reg-numret men det gick för fort. Och det hade ju inte hjälpt heller. Man hade säkert ändå nekat till att man kört för fort. Folk kör ofta för fort på ”vår landsväg”. Häromdagen kom en MC i säkert 200 km i timmen! Det bara tjöt till förbi vårt hus. Där är max hastigheten 60 km!

Vad är det för fel på människorna som kör som de har eld i häcken? De tycks sakna all respekt och empati för andra människors liv. Det bor ett par barnfamiljer på vår väg där det är max 60 km. Tänk om någon av dessa fartdårar kör ihjäl ett barn..? Skulle de kunna som kör ihjäl dem överleva det? Var den tiden de ”körde in” värd ett barn eller en vuxen människas liv för den delen?


Foto; pixabay.com

Polisen är välkommen att ha en hastighetsövervakning på vår uppfart. De skulle säkert fångat många av dessa fartdårar då… Men de har väl annat viktigare för sig. Och jag klandrar dem inte. De har säkert fullt upp med inbrott och andra problem att ta itu med. Känner bara att det kommer att hända en svår olycka på vägen en dag. Då är det ju försent att göra något … för den som drabbas.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet