Laddar

7
maj

  • 7 maj, 2018

Droginformation om drogen Cannabis!

Marijuanaplanta. Foto/Källa; Droginformation

Vi på LoveLaholm.se kommer att skriva lite om den opolitiska & icke-religiösa, den ideella organisationen, Droginformation, som är grundad 1992.  De arbetar på ett förtjänstfullt sätt med att hjälpa människor att självständigt välja bort droger genom att ge dem förebyggande och motiverande droginformation och deras resultat visar att de kan nå ut och påverka.

Vi börjar med att skriva om Cannabis – den vanligaste drogen efter alkohol.

Cannabis är ju den vanligaste drogen efter alkohol och användandet ökar tyvärr bland våra unga. Ökningen är störst bland gymnasieelever i storstäderna. Det är lätt att få tag på Cannabis online och internethandeln ökar. Cannabisen har förändrats de senaste åren och den kan vara upp till trettio ( 30 ) gånger starkare än vad den var förr!  Det gör att det är lättare att bli beroende av den samt att man kan få fler negativa effekter av denna starka Cannabis.

Cannabis – en växt som odlas runt om i världen
Cannabis är samlingsnamnet för hasch, marijuana, hascholja och andra varianter som kommer från hampan – en växt som odlas runt om i världen. Växten kallas Cannabis Sativa – “sativa” kommer från latin och betyder planterad eller sådd. Cannibis Sativa plantan är en tålig växt och trivs bäst i varma länder som t ex. Afghanistan, Libanon, Marocko, Colombia, Jamaica, USA med flera. Det finns även stora inomhusodlingar runt om i världen.
Läs mer om Cannabis här!

Intervju
Alex Breeze, en av Sveriges främsta drogföreläsare, intervjuas och berättar om sin bakgrund, cannabis, legalisering etc.
Se hans intervju här!

Gratis E-bok om Cannabis
Beställ en kostnadsfri E-bok om cannabis här!

Se videoklippet om ”Pyret” som fastnade i drogfällan..

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.