Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Fem tips inför odlingssäsongen!

Årstiderna.com, återskapar den nära förbindelsen mellan jordbruk och matlagning. Vi brinner för odlandet av jorden, att äta efter säsong och glädjen över fina råvaror, sundhet och smakupplevelser.

Foto/Källa; Årstiderna.com

Nu har frosten äntligen försvunnit och allt det gröna tränger sig sakta men säkert fram ur jorden. Det har blivit dags att odla i trädgården.

Här kommer fem värdefulla tips innan du sätter igång:

1. Planera innan du börjar

Vad vill du ha i din köksträdgård? Är det grönsaker, rotfrukter eller bär som faller dig i smaken? Det är givet att odla det du tycker om mest, men vissa grödor kan odlas för att de är fina att se på, som till exempel ätbara blommor eller ståtlig fänkål med sitt nästintill tropiska utseende.

2. Tänk på att det tar tid

Välj grödor som passar din livsstil – det ska vara härligt att ta hand om din köksträdgård. Tänk på att trädgården behöver din arbetsinsats i alla fall en gång i veckan från april-juli. Därefter klarar den sig i något längre perioder utan att bli omhändertagen av dig.

3. Du behöver inte odla en hel trädgård

Kom ihåg att du kommer långt med några odlingslådor eller krukor på terrassen eller balkongen! Tomat i växthus eller chiliplantor på balkongen – det finns mycket du kan odla hemma även om du bor i lägenhet i stan.

4. Börja med sommargrönsakerna

Om du är nybörjare är det lättast att börja med sommargrönsaker som ärtor och tidiga potatisar. Det är svårare och tar längre tid för rotfrukter, kål och andra vintergrönsaker att bli redo för skörd.

5. Rensa ogräs ofta

Ogräs stjäl både vatten och ljus från grönsakerna. Gör dig själv en tjänst och rensa ogräs ofta. Du kommer bli överraskad över överflödet av grönsaker som din köksträdgård ger dig som tack för din ansträngning.

Vill du komma igång? Kolla in ”Årstiderna´s” nya sektion i butiken med inspiration till din köksträdgård här.

KÄLLA; Årstiderna.com

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet