Laddar

16
maj

  • 16 maj, 2018

Företagen i Laholm upplever försämrad service!

Foto/Källa; pixabay.com

Laholm är idag den enda kommunen i Halland som pekar neråt, alla andra Halländska kommuner har vänt! Min egen kommentar till detta är att när den förra kommunchefen, Nils Danred, var ansvarig, var företagen mycket nöjdare än idag. Nils, var ofta ute och ”synade av” företagsklimatet, besökte företag och var dem behjälpliga på många sätt. Jag var själv i egenskap av ägare till min privata och lokala webbplats om Laholm, den du är inne på nu, LoveLaholm.se, uppe hos Nils, på hans kontor och snackade samarbete. Nils, var ett väldigt bra föredöme för kommunen och såväl jag som andra företag kände stort förtroende för Nils. Det var mycket hans förtjänst som gjorde att kommunen låg i toppen vad det gällde företagsklimatet i kommunen. Den nya kommunchefen kan inte leva upp till Nils, nivå, helt klart.

Det jag reagerar mest på är det jag läser om att företagen på ett negativt sätt känner konkurrens från kommunens verksamheter och att dialogen mellan kommunledning och företagare upplevs som försämrad, liksom servicen och tjänstemännens attityder mot företagen har minskat. Min egen stora ”konkurrent” har hela tiden varit Laholms Kommun´s egen pampiga panoramasajt, VisitLaholm.se. Den lanserades några månader efter min egen, lovelaholm.se, som jag lanserade den sjätte juni 2014 och slog helt undan fötterna på mig som liten företagare.

Att VisitLaholm, sedan varit föremål för granskning och att den kostade betydligt mer än som var tänkt gör ju inte saken bättre. VisitLaholm, kostade mig som liten företagare en inkomst som jag hade räknat med. För utan kommunens satsning på denna svindyra hemsida hade mina egna utsikter som företagare varit betydligt ljusare. Idag driver jag den i stort sett helt ideellt, allt är gratis att medverka i på sajten. Man kan lägga till sitt företag helt utan kostnad, likaså lägga till sin förening, hyra ut sin stuga, lägga upp sin meny om man driver restaurang, lägga in evenemang och sevärdheter. Idag har LoveLaholm, dessutom ett par tjejer som bloggar på plattformen. Som ni förstår kostar det att hålla sajten, det är mycket som ska uppdateras ständigt och mitt arbete med att försöka lägga in intressanta inlägg kostar ju tid om än inte så mycket slantar. Men som de flesta företag brukar säga; ”Tid är pengar”. Några slantar för att utveckla sajten mer finns just inte nu i dagsläget.


Tid är pengar. Foto/Källa; pixabay.com

Annat som sticker ut är att man har mindre kontakt med politiker än tidigare, ( här saknar man Nils Danred ) och det faktum att det har varit så turbulent internt inom kommunen med en massa tjafs, uppsägningar, slöseri med skattemedel med mera, har påverkat och det som har skrivits i media har upplevts negativt förstås. Vi får verkligen hoppas att kommunen kan få lite arbetsro nu, att man kan återuppta de fina kontakter med företagen som Nils, visade vägen till, bättre dialog mellan parterna, lägre skatter & avgifter samt bättre upphandlingar så kan kanske kommunen så småningom vända på steken igen.

KÄLLA; Laholms Tidning

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.