Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

MORS DAG Söndagen den 27 maj

Det finns många fina dagar som är värda att fira. En av de finaste tycker jag traditionen att fira sina mödrar, med en egen speciell dag, är. Egentligen är ju våra kära mödrar värda en blomma varje dag om man tänker efter…

Foto; pixabay

Men att åtminstone få ge sin lilla mor en blomma en gång om året är väl något de flesta gärna gör. Nu är ju inte min egen lilla mor kvar i livet här på jorden längre. Men jag ska tända ett ljus och plocka lite liljekonvaljer och syrener från vår egen trädgård och sätta i en vas på det lilla altarbord/minnesbord vi skapat i vårt hem för våra nära och kära som inte längre är med oss. Jag glömmer aldrig , David Gunnarsson´s, min hustrus farfar, ord vid middagsbordet en gång när han sa; ”Varför kommer de med blommor när man är död? De hade varit bättre de kom med dem medans man levde!” Så tänkvärda ord! För ofta blir det ju så för oss. Så mycket som gör att vi inte tar oss tid att besöka våra gamla föräldrar, vi som har de i livet. Men så plötsligt finns de inte längre och då inser vi att nu är det för sent. Så köp nu en vacker blombukett åt din mor till henne på Söndag. Eller om du också har vackra blommor i din trädgård, plocka några och bjud henne på en fin middag!


Foto; pixabay

Varför inte även köpa något fint åt henne inne på Jessica Svensson´s smyckesbutik, “Smyckets Ur & Guld” också? Här inne finns det många vackra ting som skulle göra din mamma glad att få!


Jessica, i sin egen butik på invigningsdagen.

Morsdagstips
Graverbara söta berlocker i äkta silver!

Lite fakta om Mors Dag
Mors dag är en högtid då barn firar sina mödrar, men är även en kommersiell högtid som i Sverige inträffar den sista söndagen i maj. Dagen är officiell flaggdag i Finland. I Sverige är den inte allmän flaggdag, men flaggning är vanligt förekommande. Dagen introducerades i Philadelphia 1905 av amerikanskan Anna Jarvis för att på årsdagen av sin egen mors, Ann Jarvis, bortgång hedra dennas minne. Den 10 maj 1908 hölls därför en gudstjänst med fokus på fjärde budet och moderskärlek. Kyrkan pryddes av Jarvis själv och till alla besökare delades vita nejlikor ut, moderns favoritblomma. Dagen spreds i resten av USA under de närmaste åren och blev 1914 officiell helgdag. Även till Europa kom seden, först till Storbritannien och sedan till Skandinavien. I Storbritannien har det funnits en äldre, folklig motsvarighet, där midfastosöndagen betecknades som “Mothering Sunday”. Detta inkluderade redan 1607 en tradition att bortaboende barn på den här dagen skulle få besöka föräldrahemmet (“go a-mothering”). I Sverige firades mors dag första gången 1919 på initiativ av Cecilia Bååth-Holmberg. Året därpå gav Kommitterade för mors dag ut en skrift med råd om hur mors-dagsfirandet kunde gå till. Det var dock först många decennier senare som dagen uppmärksammades i någon större omfattning.
KÄLLA; Wikipedia

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

Posta kommentar

Kommentarer1

  • Anneli skriver:

    Så fint och tänkvärt inlägg! Tror att alla mammor är värda en blomma varje dag! Tyvärr inte många som uppskattar vad man har och lätt att tänka på sitt eget utan att tänka på att en dag finns inte chansen att ta igen det.

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet