Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Var med i kampen för att alla barn ska få vara barn i sommar!

Snart börjar sommarlovet. De flesta barn ser fram emot sommarledigheten; sol, bad, glass – kanske ridläger eller en fotbollsturnering. Men för andra väntar tio veckor av ovisshet, oro och hårt arbete.

Foto/Källa; pixabay.com

Ungefär vart femte barn i Sverige lever i familjer där någon vuxen har ett risk- eller missbruk. När sommaren kommer och alkoholkonsumtionen ökar är det barnen som får ta den största smällen. Det kan handla om att ta hand om yngre syskon, ansvara för att det finns mat på bordet och se till att ingen märker vad som sker bakom stängda dörrar. Vet du hur det känns – eller känner du någon som gör det?

Midsommarhelgen är snart här och med den följer sommar och semestertider. En period då många ökar sin alkoholkonsumtion samtidigt som barn och unga är hemma på sommarlov.


Midsommarsfirande i Timmershult, sommaren 2015. Foto; Carl Stridsberg

Semester och högtider är perioder då det är lätt att alkoholkonsumtionen ökar, men för alla som vill ha en frisk och god drink utan alkohol så har Folkrörelser mot Droger tagit fram Almedalsdrinken lagom till Almedalsveckan, säger Anna Carlstedt, ordförande för IOGT-NTO.

Många barn och unga känner obehag inför vuxnas alkoholkonsumtion och drygt 385 000 barn lever i familjer med risk- eller missbruk. Med sommarlovet försvinner skolan som en fristad och för många blir det en jobbig period. IOGT-NTO-rörelsen driver sidan sommarlovatalla.nu där en mängd läger och sommaraktiviteter från flera olika organisationer sammanställs.

Sommarlovet ska vara för alla och inte bara för några, vi driver Sommarlov åt Alla för att samla möjligheterna för barn och unga som behöver, eller saknar aktiviteter under sommaren. En av styrkorna är att det är flera organisationers aktiviteter vi samlar så det finns något för alla, avslutar Anna Carlstedt och uppmanar både föräldrar och barn att besöka sidan.

Mer information

www.almedalsdrinken.se
www.sommarlovatalla.nu


OM IOGT-NTO-rörelsen
IOGT-NTO-rörelsen arbetar för att ingen människas liv ska begränsas av alkohol eller andra droger. En av våra viktigaste uppgifter är kampen för en trygg och drogfri uppväxt för barn och unga. Vi utmanar alkoholnormen, arbetar med politisk påverkan i Sverige och internationellt och stöttar och stärker dem som påverkats negativt av eget eller någon annans missbruk. IOGT-NTO-rörelsen består av IOGT-NTO, Ungdomens Nykterhetsförbund, IOGT-NTOs Juniorförbund, Junis och Nykterhetsrörelsens Scoutförbund.

 

 

Besök gärna vår systersajt också, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet