Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Hittaut – Laholm?

Det finns ju väldigt många olika projekt inom “folkhälsovården” som pågår runt om i vårt avlånga land. Träffade idag på folkhälsoprojektet ”Hittaut Luleå” där man kan “upptäcka 107 olika platser” (checkpoints) i Luleå centrum och på Bergnäset och få motion på köpet. Hittaut passar alla som vill, vana friluftsmänniskor och nyfikna nybörjare.

Foto/Källa; pixabay.com

“Hittaut” – motion förenat med vackra upplevelser i Laholm?

På ett enkelt och roligt sätt kan 107 checkpoints hittas med hjälp av en karta och/eller GPS. Varje checkpoint ger en kod för möjlighet att vinna fina priser. Kartan delas ut gratis till alla hushåll inom kartans område och kan även hämtas hos Luleå turistcenter, Snabbasteg, Hägglunds eller Hermelinen. Webbkarta finns på hemsidan och i Hittaut-appen.

Visst låter det som ett roligt projekt även för Laholm? Det finns på 33 platser i Sverige men inte i Laholm. Inte ännu i vart fall. Så vi på LL hoppas det finns någon eldsjäl i kommunen med omnejd som kanske kunde dra igång det? Lämplig arrangör kunde ju vara en orienteringsklubb men jag är osäker på om det finns någon sådan på orten?

“Hittaut” arrangeras på ideell basis av orienteringsklubbarna Bergnäsets AIK Orientering och OK Renen samt lokala samarbetspartners och Luleå kommuns fritidsförvaltning. Hittaut finns på 33 platser i Sverige och nu för första gången i Luleå. Folkhälsoprojektet pågår mellan 1 juni – 15 oktober 2018.
Här kan ni läsa mycket mer om hur det fungerar i Luleå!

KORT OM HITTAUT
Hittaut är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus och som finns på 33 platser runt om i Sverige. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser runtomkring din kommun. Den detaljerade kartan med ett stort antal checkpoints delas ut gratis till alla hushåll inom kartans område. Kartan finns även att hämta på ett antal utdelningsställen samt att se på webben.

KARTAN OCH CHECKPOINTS
På kartan finns checkpoints i olika svårighetsgrader.

Grön = mycket lätt (nås med cykel, barnvagn, rullstol)
Gul = lätt
Röd = medel
Svart = svår
Med hjälp av kartan och/eller GPS besöks respektive checkpoint.

KÄLLA; Hittaut – Luleå 

 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet