Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Kattegattleden presenterade årets nyheter på Internationella Cykeldagen

Presentationen av årets nyheter genomfördes på Internationella Cykeldagen den 3 juni, på Steninge Vandrarhem, som är ett av de företag som dragit nytta av Kattegattleden.

Fotograf/Källa; Hannah Larsson/Kungsbacka kommun

Cykelleden Kattegattleden förbättras hela tiden och det erbjuds allt fler cykelupplevelser längs leden. Under 2018 färdigställs också flera nya sträckor.

Kattegattleden gör Halland ännu mer attraktivt att bo i och flytta till. Leden ökar också konkurrenskraften för företagen längs leden, vilket i sin tur leder till fler företag och jobb inom besöksnäringen, det menar Dag Hultefors, ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott.

Kraftig ökning av antalet cykelgäster
Presentationen av årets nyheter genomfördes på Internationella Cykeldagen den 3 juni, på Steninge Vandrarhem, som är ett av de företag som dragit nytta av Kattegattleden. Catharina Arvidsson, som driver Steninge Vandrarhem tillsammans med Per Carlsson, bekräftade att antalet cykelgäster ökat kraftigt och inte minst de internationella cykelgästerna. Kreativ som hon är menade hon att hon inte vet hur hon ska hinna med att utnyttja alla möjligheterna med Kattegattleden och den fantastiska naturen runt omkring.

Nya upplevelser på gång längs leden
Mikael Djupsjöbacka driver MTB i Steninge och erbjuder guidade mountainbiketurer utifrån Kattegattleden. Mikael avslöjade att man nu, tillsammans med Steninge Vandrarhem och ytterligare några aktivitets- och boendeföretag, kommer att erbjuda paketerade cykelupplevelser mellan Halmstad och Ugglarp.

Nya sträckor under 2018
Teamet kring Kattegattleden – Region Halland, som ledhuvudman, de tio destinationerna längs leden, Trafikverket och Region Skåne/Tourism in Skåne – jobbar hela tiden för att leden ska bli ännu mer attraktiv genom att göra den mer havsnära och trafiksäker. Under 2018 färdigställs flera nya sträckor:

Ny sträckning på Bjärehalvön, Båstad kommun
Sedan invigningen har leden tillfälligt gått via Grevie och Sinarpsdalen. Under vintern har arbete pågått på flera ställen i kommunen för att möjliggöra att leden kan gå via Torekov och förbi Birgit Nilsson museum. En bit av sträckan är nybyggd cykelväg.

Ny gång- och cykelbro över Genevadsån, Halmstad kommun
Sträckan mellan Halmstads och Laholms kommuner är nu klar. Sträckan gör att leden går mer havsnära och genom två naturreservat, Tönnersa och Gullbranna.

Guntoftavägen i Särö, Kungsbacka kommun
Här har en separat cykelväg byggts som står klar i slutet av juni 2018.

Steninge, Halmstad och Falkenbergs kommun
En 3 kilometer lång cykelväg har byggts längs kustvägen (väg 610), mellan Gamla vägen/Hulabäcksvägen och Ejdervägen i Steninge.

Stranninge-Morup, Falkenbergs kommun
En 3 kilometer lång cykelväg byggs längs kustvägen mellan Stranninge och Morup. Den står klar under juni månad 2018.

Centrala Falkenberg
En liten justering i centrala Falkenberg kommer göras i juni, då kommer leden vika av vid Hamngatan upp på Krukmakargatan istället för att gå på Kvarngatan.

 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet