Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

I Love U, Sweden

Sveriges nationaldag och svenska flaggans dag firas den 6 juni varje år och är en helgdag i Sverige. Tidigare firades 6 juni enbart som ”svenska flaggans dag” och det var först 1983 som dagen även fick status som nationaldag.

Svenska Nationaldagen i Kungsträdgården, Stockholm. Foto; Bengt Nyman

Sedan 1996 är nationaldagen en salutdag, och från och med 2005 är nationaldagen även en helgdag. Nationaldagen firas dels till minne av dagen då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung 1523 – Sverige blev ett enat land och bröt Kalmarunionen – och 1809 års regeringsform (som gällde fram till 1974 års regeringsform). Händelserna har samma datum: 6 juni.
Källa [ Wikipedia ]

Se även; Nationaldagsfirande i Laholms vackra stadspark!

Lyssna nedan till den mäktiga sången, Land du välsignade, som vår Världstjärna, Operasångaren, Jussi Björling sjunger!

Läs mer om sången här!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet