Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Smålandet Älgsafari i Markaryd

Var med om en spännande tågresa genom Älgens rike. Safaritåget går även genom ett Bisonhägn. Stig in i de rymliga och bekväma tågvagnar och res genom älgens rike i en upplevelse som sent kommer att glömmas. Det 27 meter långa tåget tar emot grupper på upp till 60 personer åt gången.

Fotograf/Källa John Karlsson, Smålandet Älgsafari

Safaritåget
För att få en djupare förståelse om de 600 kg tunga djuren, Guidar lokföraren under den ca: 40 minuter långa färden. Från Safaritåget finns tillfälle att komma älgarna Mycket närma och det är inget fel på deras aptit. De låter sig gärna smaka på allt grönt som bjuds!

Med egen bil
Du kan också välja att själv köra med egen bil i ett stort älghägn och en nyöppnad Bisondal. Längs en 3 km slingrande skogsväg får du uppleva skogens konung på MYCKET nära håll! Glöm inte kameran för här är det Älggaranti! Smålandets Gård har anor från 1700-talet, med en naturskön omgivning. Här kan du njuta av en nygräddad våffla eller något annat hembakat från Café Smålandet, medan barnen leker med gårdens getter. Här finns också en souvenirbutik. Till Smålandets Älgsafari kommer man från hela Världen och här är det Skogens Konung som har företräde!

Öppettider under 2018 

Safari och butik
28 april – 4 november
10.00 – 18.00 dagligen

Café
26 maj- 2 sep
10.30 – 17.30 alla dagar

Kontakt
Smålandet
Misterhult 2032
28591 Markaryd

Telefon under öppetider:
Safari +46(0)433-129 23
Café +46(0)433-103 49
E-post: info@smalandet.se

Mer information: http://www.smalandet.se

 

 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet