Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Stockhultgårdens Tebod

Den slingrande vägen dit kantas av bokträd. Inne i det gamla gårdshuset från 1856 välkomnas ni av en härlig doft av te. Längre in finns affärsdisken där det säljs te i lösvikt, tetillbehör och presentartiklar. Teboden har mer än 170 olika slags te. I de övriga delarna av huset har man caféservering i trevlig gammaldags stil med utställning av många olika tekannor.

Bilder & Text; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Stockhultgårdens Tebod ligger vackert i en glänta i skogen
Den slingrande vägen dit kantas av bokträd. Inne i det gamla gårdshuset från 1856 välkomnas ni av en härlig doft av te. Längre in finns affärsdisken där det säljs te i lösvikt, tetillbehör och presentartiklar. Teboden har mer än 170 olika slags te. I de övriga delarna av huset har man caféservering i trevlig gammaldags stil med utställning av många olika tekannor. De har servering ute i trädgården, när vädret tillåter. Här kan ni njuta av te och kakor i en stilla miljö med naturen tätt in på. Passa på att ta er en promenad i den omkringliggande skogen och njut av den vackra naturen. Få en annorlunda upplevelse i ett charmerande och avstressande skogsmiljö. Nu har man också med Bed & Breakfast.

Afternoon Tea
Afternoon tea serveras alla dagar från kl. 14 mot förbeställning senast dagen innan.

Teprovning
Om man vill veta mer om te och om tebodens historia så kan man beställa teprovning. Man kan får en föreläsning om olika teer, historia Stockhultgården med mera. Teprovning sker på kvällstid och måste bokas i förväg. Till föreläsningen ingår sandwich, scones och diverse olika kakor, samt fri provning av teer!

Bed & Breakfast
Om ni vill stanna längre i Teboden än bara för en bit mat eller fika, varför då inte stanna över natten? Teboden erbjuder boende i ett dubbelrum där sängkläder och handduk ingår i priset. Ni sover då i det ombyggda uthuset i ett lantligt inspirerat rum med egen dusch och toalett. Ni kan också sova i det nybyggda hus med plats upp till 5 personer. Frukost får du sedan antingen på trappan eller som buffé uppe i Teboden.

Årets Teställe 2008
Stockhultgårdens Tebod har, av Terådet, i kategorin konditori/café tilldelats pris för Årets Téställe 2008. Under året har en jury testat cirka 100 krogar och konditorier/tehus över hela Sverige. Juryn bestod av drygt tio branschmänniskor med yrkesinsikt och lång erfarenhet av arbete som köksmästare eller konditor.

Kontakt
Karin Jespersen och Svend Jespersen
Telefon; 0433-42044
Hemsida; http://stockhultgardenstebod.se/

 

 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet