Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Fjäril vingad syns ej i haga!

Minns ni sången; “Fjäril vingad syns på haga” av Carl Michael Bellman? Idag syns inte många fjärilar i hagarna och ängar finns knappt längre. Torkan och värmen har gjort sitt. För bara några somrar sedan hade vi många av dessa små underbara bevingade vänner i vår trädgård men nu syns bara någon enstaka fladdra förbi …..

Vitfläckig guldvinge.  Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se
info
Kikade just in på startsidan på LoveLaholm för att kolla dagens väder. För att se om detta lilla helvete, denna värmebölja tar slut någon gång. En bit ner på startsidan hittar ni ju väder för fem dagar framåt. Vad jag såg blev man inte gladare över …

Just då visades följande temperatur idag och fyra dagar framåt;
Onsdag: 32 grader
Torsdag: 30 grader
Fredag: 33 grader
Lördag; 28 grader
Söndag: 23 grader
 info
Skogsbränder, torka, bevattningsförbud & vattenbrist!
Det är väl knappast någon soldyrkare som kan klaga på den sommaren vi har vad det gäller sol och bad i år? Tomas Ledin, sjöng ju för några år sedan att det mesta av sommaren regnar bort. Han får nog skriva om den låten tror jag. Själv hör jag till de som inte varit smart nog att köpa in en AC till kontoret i tid. Så det finns ingen svalka någonstans. Sitter här i mitt anletes svett och jobbar och spanar då och då mot himlen för att se om det kanske syns något litet regnmoln men nej då. Allt som möter min blick är en klarblå himmel och en stor gul sol som har gett sig sjutton på att bränna sönder hela vår trädgård, ja, hela Laholm, verkar det som.  Jag är ingen soldyrkare. Ligger aldrig på playan numer. Jag njuter när det är runt 20 grader vilket jag tycker är en alldeles “lagom svensk sommartemperatur”. Tyvärr är det nog slut med det nu. Klimatet blir allt varmare verkar det som och det vete katten var det här ska sluta. Om jag överlever den här sommaren ska jag i vart fall köpa in en AC till nästa år. En stor och rejäl får det bli för vem vet vilka temperaturer vi kommer att få nästa sommar? Uppemot 40 grader kanske? Men man ska inte klaga. Vi slipper i vart fall skogsbränder här i Laholm… än så länge.
info
Men med såna här värstingsomrar följer också andra problem. Skogsbränder, torka, bevattningsförbud & vattenbrist är några av dem. Vår, liksom så många andras, trädgård håller på att vissna bort. Några träd har gula, bruna och torra löv som på hösten. Så gott som alla blommor i trädgården som vi har odlat fram har vissnat ner. Några enstaka humlor flyger omkring i ett desperat sökande efter någon liten blomma men det finns knappt någon. Jag har satt ut ett litet fat med stenar i med sockerlösning för att försöka hjälpa dem lite. Men de minskar för varje dag. Inte ens flugorna verkar trivas i värmen. Man kan gott säga att vår trädgård drabbats av en katastrof. “Vår egen lilla underbara Värld av blommor” har blivit en torr och trist Värld, långt från vad den brukar vara förut om somrarna. Det är allt lite vemodigt och det är med tungt hjärta man går runt med vattenkannan och försöker “rädda livet” på några ännu levande blommor. Tre solrosor vattnar jag varje dag. För de har jag bestämt mig för ska få leva. Allt vi kan hoppas på nu är regn. MYCKET REGN! Men det ser mörkt ut. Inga mörka tunga regnmoln som de som kom för någon vecka sedan och skänkte oss några droppar. Tycker vi ska lova varandra en ska i fortsättningen. Att aldrig, aldrig mer, klaga på att det regna!
info
En lycklig humla sommaren 2015. Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se
info
Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!
info

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet