Laddar

28
jul

  • 28 juli, 2018

Blev ditt liv som pensionär som du tänkt dig?

Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto/Källa; Pixabay

Men verkligheten ser ofta inte alls ut så. På hemsidan ”medgesej.se” frågar man pensionärer just denna frågan; ”Har ditt liv som pensionär blivit som du tänkt dig?”. Hundratals har bidragit med sina berättelser, här är några av dem:

”Kunde inte drömma om att jag skulle bli så här fattig. Min far hade mer i pension än vad jag har nu, för 30 år sedan!! Jag ligger under fattigdomsgränsen och kan inte resa någonstans eller ens gå på en konsert.”

”Nej. Att försöka se till att man får pengar att räcka till mat efter räkningar är jobbigt. Mina barn får hjälpa mig varje månad, det är inte roligt.”

”Det är inte roligt när man drar sig för att gå till tandläkaren eller ser med rädsla fram mot en månad med många födelsedagar som man får tacka nej till, för jag kan inte ha med nån present! Att inte kunna fara iväg att hälsa på barn som bor i Finland, skäms att säga varför! Det gör ont!!!!”

Var med och bidra med dina tankar och erfarenheter. Vad hade du för drömmar inför pensionen – och hur det blev i verkligheten?

Din berättelse gör det möjligt för de bakom ”medgesej.se” att visa politikerna hur pensionärers vardag ser ut.

OM fattigdomsgränsen
De kallas fattigpensionärer. Och har så låg inkomst att de hamnar under gränsen för relativ fattigdom i Sverige. Det innebär att, när skatten är betald, så har de en disponibel inkomst som är lägre än 60 procent av medianinkomsten i Sverige. I Sverige låg fattigdomsgränsen vid 11 830 kronor per månad i nettoinkomst 2016. Av Sveriges två miljoner pensionärer hade 12 procent en inkomst som låg under fattigdomsgränsen 2016, enligt Pensionsmyndigheten. Det är 231 500 fattigpensionärer.

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.