Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Laholm söker en Naturvårdsvakt!

Som väl de flesta vet som besöker LoveLaholm.se lägger vi i samarbete med Arbetsförmedlingen, upp ett antal lediga tjänster på vår startsida. Idag såg jag en ledig tjänst här i Laholm som jag gärna hade sökt själv… om jag hade haft utbildning och erfarenhet som biolog!

Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Jag har ju under en lång tid i mitt liv haft förmånen att få vistas mycket i naturen. Både som anställd skogshuggare men även i egen regi i en Enskild Firma, som jag nu avslutat. Kan inte tänka mig ett bättre arbete än att få arbeta i Guds fria natur och möta de olika årstiderna i ”närkontakt”. För dig som också uppskattar att vara nära naturen, liksom bli en del av den, och som har de rätta kvalifikationerna måste ju det här jobbet vara ett ”gyllene tillfälle”! Men skynda att söka, det lär bli många till kvarn.

LITE OM TJÄNSTEN
Länsstyrelsen söker nu två naturvårdsvakter, en för kommunerna Kungsbacka, Varberg och Falkenberg och en för Hylte, Halmstad och Laholm. Naturvårdsvakterna kommer att förordnas enligt miljöbalken och de centrala arbetsuppgifterna kommer att bestå av tillsyn över efterlevnad av föreskrifter i naturreservat och andra skyddade områden samt informera besökare om föreskrifter. Vanligaste överträdelserna är kopplingstvång hundar, överträdelser tillträdesförbud (i djur- och växtskyddsområden) och otillåten camping och eldning. Arbetet innefattar undersökning och rapportering till länsstyrelsen med foto/gps-punkter vid överträdelser och i vissa fall även avvisning alternativt polisanmälan vid behov.

Arbetet kommer att utföras enligt ett framtaget schema för besök i olika reservat. Eftersom besökstrycket ofta är högst på helger och kvällar kommer en del av arbetet att behövas göras under sådana tider.

KVALIFIKATIONER
Krav:
– B-körkort och tillgång till egen bil
– Som person ska du ha hög integritet, gott omdöme och lätt att skapa förtroende i kontakter med människor och djur.
– Arbetet kräver en god kommunikationsförmåga
– Du ska kunna arbeta självständigt i fält.

Meriterande:
– Godkänd utbildning till naturvårdsvakt. Om ingen sökande har denna utbildning kommer den att erbjudas vecka 39 på länsstyrelsens bekostnad.
– Erfarenhet av tillsyn över naturskydd
– Erfarenhet av arbetsuppgifter som arbetsgivaren bedömer likvärdiga, t.ex. operativt polisarbete eller kustbevakning.
– Kunskaper om halländska naturtyper samt växt- och djurarter

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Tjänsterna är visstidsanställningar på ett år med eventuell möjlighet till förlängning.
LÄS MER HÄR!

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet