Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Spel och aktiviteter på nätet

Det har under senaste åren blivit väldigt populärt att spela på olika sätt, spel & kultur har alltid varit en stor del av vår egen historia. Kanske framför allt här i Laholm, här hittar man nämligen över trettio olika offentliga konstverk och det om något bevisar att det var väldigt annorlunda prioriteringar bara för ett par hundra år sen.

Modevisning på Stortorget i Laholm. Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Idag ser det lite annorlunda ut, först och främst så läggs inte lika mycket tid och pengar på kultur och konst som innan, och dels har vi många fler hjälpmedel för att underhålla oss själva. Idag tar sig nästan alla ut på nätet för att underhålla sig och informera sig dagligen. Bara att du läser detta bekräftar det, men det är förstås inte så konstigt att internet tog över alla marknader med storm när det i princip både effektiviserar och förbättrar det mesta.

Populära hobbies online
När sommardagarna är som varmast, eller när vinterkylan biter på finns det alltid en sak som alltid är lika tillgängligt – internet. Oavsett vad man gör på nätet så är många överens om att det har förändrat världens syn på underhållning, nödvändigtvis inte på ett negativt sätt heller. Många använder internet för basala saker som att titta på sin favoritserie, andra läser lokala nyhetstidningar eller lyssnar på sin favorit artists dagsfärska album.

Oavsett vilken anledning man har till att gå ut på internet så är det otroligt enkelt idag, faktum är att många är uppkopplade hela tiden med smidiga mobilabonnemang där surf ingår, utan att man tänkt på det har SMS i mobilen bytts ut mot chattrum online.

Spel är väldigt populärt via internet också, där man i princip kan få en hel helg i Vegas från bekvämligheten av sin egen vardagsrumssoffa med endast mobilen som redskap. Förut sökte man sig till storstäder i Amerika för denna upplevelse. Idag är det möjligt att gå in på Folkeautomaten och njuta av underhållning i världsklass.

Laholm – staden där man aldrig har tråkigt
Det är inte bara via internet som spel är poppis förstås – bingolotto har alltid varit en familjekär tradition, trots att det är bingo. Föredrar man fysiska aktiviteter så finns det gott om spel, lek och roliga friluftsaktiviteter i den lilla staden med många konstverk – Laholm. Utöver den tidigare nämnda 12 kilometer långa stranden så finns det även möjlighet att utöva golf, fiske eller spela innovativa fotbollsgolfen ute på Våxtorps Camping.

Sommaren är riktigt bra, men det betyder inte att vintern är händelselös, utan på vintern är det många som tar sig till Vallåsen för att åka skidor. Trots att det är så populärt att åka till Vallåsen är det aldrig för trångt i backarna. Oavsett årstid och oavsett vad man har för intressen så finns det något att hitta på i Laholm, och du har alltid möjligheten att använda nätet för att surfa lite, om inte den 12 kilometer långa stranden duger. (Du får även köra bil på markerade sträckor här.)

Extern budget

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet