Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Sport och lek i Mellbystrand 2020

Det finns ett stort intresse för att prova olika sporter både i vatten och på land i Laholms kommun. 2015 satsade kommunen på att låta barn och ungdomar prova flera olika sporter på Mellbystrand, som en del av deras satsning på aktiviteter för unga under sommarlovet. Hoppas vi får se samma satsning nu, sommaren 2020!

De kunde bland annat paddla kajak, lära sig hur man vindsurfar eller spela tennis på stranden. De lade ut en intresseförfrågan på Facebook, och fick snabbt in nästan hundra intresseanmälningar. Det var Ariel Striim tillsammans med sin sambo Kristina Sahlberg som ledde de olika aktiviteterna på stranden, under Laholms kommuns arrangemang. Hundratals barn, ungdomar och föräldrar samlades nedanför Strandhotellet, för att prova någon eller några av alla olika aktiviteter eller bara för att se på.


Mellbystrand 2015. Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Förutom kajak, vindsurfing och strandtennis kunde man som en bonus även prova på fotboll, bandy, att vågsurfa eller att paddla på en stand up paddle board, SUP. Det blåste mycket under dagen, vilket innebar stora vågor till barnens förtjusning. Barn från sex år och uppåt var välkomna att lära sig mer om de olika sporterna. Men alla ville inte prova vattensporterna, utan höll sig på stranden och provade de olika lagsporterna. Det var ganska kallt i vattnet under dagen. Efter aktiviteterna på stranden avslutade deltagarna dagen med en slags stafettävling på stranden. Vinnaren fick en glass från kiosken, och det var ett mycket populärt evenemang. Kristina Sahlberg hoppas att kunna arrangera en liknande dag även nästa år.


Mellbystrand 2015. Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Bilden; Nej, killarna snackar inte om tjejer, de snackar taktik! 

Mellbystrand är mest känd för sin 12 kilometer långa sandstrand, och det är populärt att fiska och kitesurfa. Många turister som kommer hit bor på Marias Camping i norra Mellbystrand. Det är en riktig pärla för campinggäster som gillar sol, bad och vattensport, eftersom den ligger i direkt anslutning till den långa härliga stranden. Själva campingen är en lugn familjecamping med mycket träd och grönområden. Det finns både restauranger, golfbanor och tennisbanor på gångavstånd, plus motionsslingor och naturreservat, och de arrangerar olika aktiviteter för både stora och små. Några exempel är brandövningar med tillhörande vattenkrig, musikquiz, prova på-dans där man får testa olika latinamerikanska danser såsom bachata, reggaeton, merengue, cumbia och salsa.


Mellbystrand 2015. Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Spel på camping
De flesta som stannar i några dag på en och samma camping har med sig både TV och smartphones, mer som en slags underhållning än för att hålla koll på jobb eller annat. Ett av de mest populära tidsfördriven när det kommer till spel är att spela på ett casino online. Det kan man göra både på datorn och i mobilen, och man får så gott som alltid en bra bonus när man registrerar sig som ny spelare så att man kan prova de olika spelen innan man satsar sina egna pengar. Med Mobilautomaten bonuskod får man till exempel 100 kronor gratis vid registrering och 100% bonus på sin första insättning upp till hela 3000 kronor. Därtill får man 10% extra på alla insättningar för alltid med Mobilautomaten bonuskod, så det lönar sig att använda sådana erbjudanden.

Det finns även mycket annat både stora och små kan roa sig med i närheten av Mellbystrand. Man kan bland annat åka vattenskoter, något både vana och ovana förare kan köra. Så länge det inte blåser för mycket går det att hyra vattenskotrar, och det behöver inte vara strålande sol för att man ska njuta av det. Minigolf finns på flera olika ställen i och runt Mellbystrand. Man kan utmana familjen eller kompisarna om vem som blir bäst på de fina äventyrliga golfbanorna, och man slipper gå de långa sträckorna i riktig golf. Dessutom ligger en av västkustens bättre gokart-banor mellan Laholm och Mellbystrand. Den har långa raksträckor och riktigt tuffa kurvor, och de små bilarna kan gå i hela 85 kilometer i timmen.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet