Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Upplev folkmusikmässa från Nicaragua!

I Ränneslövs kyrka framför vi en folkmusikmässa från Nicaragua där musiken är full av tjo och tjim och glädje, texterna jordnära och vackra, om kärlek och solidaritet och en Gud som står på de utsattas sida, gör uppror och kämpar mot förtryck.

Ränneslövs medeltida kyrka byggdes omkring år 1150 och revs år 1871 för att ge plats åt en större byggnad. Nuvarande kyrka uppfördes åren 1868-1872 efter ritningar av arkitekt Axel Kumlien. Bygget gick till så att ett nytt långhus uppfördes utanför medeltidskyrkans murar och inneslöt dess långhus. Gamla kyrkans torn behölls.
Källa [ Wikipedia]


Ränneslövs kyrka; https://commons.wikimedia.org

Läs mer om mässan här!

 

 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet