Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Upptäck och upplev “Skördetid i Halland”!

Skördetid i Halland – festligheter och firanden från augusti till oktober. De senaste åren har vi sett flera nya matevenemang och skördefester arrangeras i Halland. Faktiskt så många att vi nu har ett så välfyllt evenemangs- och aktivitetsschema att det börjar liknas vid en ny säsong för både hallänningar som vill turista hemma och inkommande turister ….

Falkenbergs matdagar. Foto; Oskar Albrektson

Fler och fler gårdsbutiker håller öppet långt fram i oktober och fler måltidsupplevelser hyllar lokalt producerade råvaror. Det här är något som producenterna inom halländska livsmedel vill samlas kring och få fler att upptäcka och uppleva.

När hösten skymtar runt hörnet känns det på samma sätt som när ens 5-åriga födelsedag närmade sig. Det är så mycket förväntningar och glädje. Att få ge sig ut bland vinrankorna tillsammans med intresserade personer ur vårt vinsällskap och ta ner de första druvklasarna. Det är magiskt. En fantastisk känsla att få skörda frukten av allt arbete, alla tankar och drömmar vi jobbat så intensivt med.” Claes Bartoldsson, Vinmakare på Ästad Vingård.

PREMIÄR FÖR SKÖRDETID I HALLAND
För att lyfta skördetiden har Region Halland tillsammans med LRF, Signerat Halland och Hallands Matgille, med stöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, skapat ett gemensamt koncept som samlar allt som händer i skördetid.

Vi samlar inte bara allt som händer i skördetid utan också alla som får det att hända. Vi skapar dels en arena för producenter, förädlare och måltidsskapare att samlas på. Dels en arena som lyfter fram alla livsmedelshjältar till gamla och nya kunder”, säger projektledare Lovisa Jacobsson.

Nu bjuder Skördetid i Halland på en höst fylld av fina möten, minnesvärda upplevelser, kunskap om maten och kärlek till densamma. Det ska vara enkelt att upptäcka nya favoritproducenter och råvaror och det ska vara lätt att uppleva allt underbart som händer här i Halland.

FESTLIGHETER VECKA EFTER VECKA
Programmet som Skördetid i Halland presenterar på en ny webbsida och i sociala kanaler börjar med Smaka på Tvååkershelgen 18–19 augusti och avslutas med Skördefest på Tjolöholms slott 5-7 oktober. Däremellan är det ett helt fantastiskt utbud av gemensamma festligheter och firanden varje helg utspritt över hela Halland. Vi tipsar om gårdsbutiker, caféer, restauranger och smultronställen. Om naturnära kurser, matvandringar och aktiviteter. Genom rörlig media i sociala kanaler, via berättelser på hemsidan och genom det bästa ambassadörskapet ute hos producenterna vill vi bjuda in till Skördetid i Halland.


Skördefest Tjolöholm. Foto; Thomas Carlén

“Upplev och upptäck skördetid i Halland!
Det har blivit dags att berätta lite om oss hallänningar. Vi har väl aldrig tyckt det vart nåt att prata om direkt, oss själva alltså. Det har varit mer naturligt att berätta om väder och vind, om havet, skogen och marken. Men hur som helst, vi har alltid varit ett redigt folk. Bra på att göra saker. Och vi älskar det där – att göra saker bra.

En kan kanske tycka att vi är lite knepiga här i Halland. Det stämmer säkert. Men vi lever också längst i landet! Kanske beror det på att vi inte stressar så mycket här, vi skyndar bara. Kanske beror det på att vi är bra på att fira tillsammans. Vi är flitiga på varsitt håll. Men när tillfälle ges, som i skördetid, då samlar vi ihop bygden och har roligt tillsammans. Då är alla välkomna hem till var och en av oss och till våra gemensamma festligheter!
Välkommen hit!
Med kärlek, hallänningarna”

OM Destination Halland
Destination Halland är Region Hallands besöksnäringsavdelning och vi vill visa internationella besökare det många av oss redan märkt. Att det är något speciellt med Halland. Därför jobbar vi för att fler internationella gäster ska upptäcka oss.

 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet