Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

KD – För vi ska kunna lita på Sverige!

Idag är väldigt många äldre väldigt ensamma i vårt land. Många vill bo kvar i sitt hem men väldigt många skulle också vilja komma in på ett äldreboende där de kunde få närmare hjälp, stöd och gemenskap. Men det finns för få äldreboende. Därför behöver det byggas fler för vi äldre i vårt avlånga land blir ju inte precis yngre! Människor ska kunna åldras i trygghet och värdighet. Kristdemokraterna ska se till att det finns en plats på äldreboendet, att pensionen räcker månaden ut och att alla får rätt vård i tid.

Malin Karlsson, Kristdemokraterna, är en ung kvinna som jag vill promota idag. Ja, både henne och hennes parti. Hon är en nyupptäckt politiker inom Kristdemokraterna i Laholm, som verkligen är mitt uppe i hur samhället är idag. Hon har precis börjat jobba efter mammaledigheten, sett och upplevt alla för och nackdelar inom detta systemet, hon kommer nu tillbaka till sitt arbete inom hemtjänsten där hon dagligen möter verkligheten för dom som behöver vård gamla som unga! Vi ska kunna lita på Sverige! Därför behöver vi politiker som lever i verkligheten dagligen. Och som lyfter dom frågor som vi “vanliga” människor ställer oss.

Ge kristdemokraterna 5 minuter å läs vad dom står för och rösta sedan.

Det som är viktigt för mig när jag väljer parti är en demokrati byggd på kristen människosyn och värdegrund. Ett parti som kämpar för allas lika och unika värde – genom hela livet. Sedan kan jag ju hitta mycket bra inom alla partier. S och V har mycket jag instämmer med. M, L C och MP likaså.  Sedan måste det ju vara så att vissa värderingar inte är valbara. Till exempel barnäktenskap, hederskultur och månggifte som är grundat i en kvinnosyn som är oförenligt med ett “gott samhälle”. Sånt ska vi inte acceptera i vårt land. Det får aldrig bli så att någon använder en annan människa som ett medel, att förtrycka eller diskriminera. Inte heller i någon religions namn. För annars är jag rädd att vi kommer att få se en än mer växande främlingsfientlighet och ett växande utanförskap. Vi vill inte skapa parallellsamhällen, såna som nu redan existerar i vårt land i vissa förorter. Sedan är jag säker på att om vi är medvetna om vår egen historiska identitet så skapar det trygga medborgare med förutsättningar att kunna förstå människor med annan religiös och kulturell bakgrund.

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet