Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Lyckad höstmarknad på Stortorget i Laholm

Höstmarknaden på Laholms Stortorg, blev väldigt lyckad och mycket folk från hela bygden hade slutit upp. Det var nästan lika mycket folk som vid forna marknader som hette “Bondens Dag” för många år sedan men som numera är historia. Men även då fanns det säkert hemlagad senap att köpa. Fast om just Ottarps senap nedan fanns, låter jag vara oskrivet.

Text & Bild; Carl Stridsberg, LoveLaholm. Bilden på Kjels Trio; Lars Nilsson

Rebecka Bertilsson, född Stridsberg, med maken, John, hade tur med vädret då deras tak på marknadsståndet flög iväg efter en liten regnskur. Efter det var det uppehåll och affärerna gick hyfsat bra. De ångrade att de inte tagit med sig mer honung som de slungat från sina egna bikupor för de gick åt som smör i solen.


Rebecka Bertilsson, glatt leende grönsakshandlare trots att taket på deras stånd blåst iväg.

Som vanligt vid marknader i Laholm fanns en skolklass på plats och sålde grejer till klassresan sin. Som sig bör på en höstmarknad fanns det självklart höbalar och pumpor i glada färger runt om på marknaden. Ja, det fanns mycket mer att kika på och köpa men som vanligt var fotografen sent ute och det var så mycket folk så det var närapå omöjligt att få till ett bra foto. Det får man väl kalla ett gott betyg till Laholms Köpmän som arrangerat den här dagen?

Vackra fårskinn kunde man köpa för 700 riksdaler. Passar bra nu när vintern snart står för dörren. Fårskinn värmer bra i fåtöljen, på bilstolen eller i sängen.

Det kryllade som sagt av folk och något man ju hittar på alla marknader är förstås hemlagat godis och polkagrisar.

Här fanns även vackra blommor och buketter i alla dess färger att köpa.

Musikunderhållning med tjo och tjim
Stämningen på torget och höstmarknaden var god och extra festligt blev det ju när “Kjels Trio” drog igång sitt lilla band med dragspel, gitarrer och sång.


Foto; Lars Nilsson

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet