Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Tusen Tack, Anneli, bloggerska på LL

Det är med tungt hjärta som jag tvingas avsluta, Anneli´s blogg, på LoveLaholm.se. Anneli har lagt in många fina och intressanta blogginlägg under året som gått och jag kommer att sakna dem. Tusen tack för den tiden du bloggade på LoveLaholm.se. Anledningen till att jag blivit så nödd och tvungen att avsluta alla bloggar på LoveLaholm.se förutom min egen, beror på kostnaden det för med sig med Googles nya giv sedan Juli 2018 ….

För som många kanske läst så från och med juli 2018 visar Google sajter utan SSL-certifikat som osäkra Ja, det brukar stå “Inte säker” bredvid adressen till en hemsida i webbläsarfönstret. (Eller så sitter det ett olåst hänglås där. Är sajten säkrad hänger det ett låst hänglås). Det här är ju som ni förstår inte bra då besökare blir osäkra att besöka en sådan webbplats. Det cirkulerar ju många falska och farliga sajter på nätet och står det då “Inte säker” på en sajt, ja, då avstår de flesta från att besöka den. Åtminstone om det är en ny webbplats man inte känner till.

Redan 2017 började Chrome varna för att sajter utan SSL-certifikat inte var säkra. Från och med juli 2018 kommer alla http-sidor utan SSL-certifikat att visas som osäkra i Google Chrome, oavsett innehåll.

Vad är SSL och varför ska jag ha det?

SSL är ett sätt att kryptera en anslutning ofta mellan en webbläsare och en webbserver. Det betyder att information som skickas mellan en användare och en webbsida är säker. Detta kan exempelvis användas för att skydda inloggningsuppgifter, formulär och betalkortsinformation.

SSL är nu även en rankingfaktor

Google arbetar aktivt med att visa säkra och relevanta resultat på dina sökningar, därför är nu SSL även en rankingfaktor. Med ett SSL-certifikat premieras din sajt i Googles sökresultat framför sidor som saknar SSL och https-adresser. Man kan lätt se i adressfältet om en webbsida använder SSL eller inte. Många webbläsare markerar också med en grön markering och en ikon med ett hänglås i adressfältet att anslutningen är krypterad och säker.

 

Idag är både LoveLaholm.se med blogg och HittaUpplevelse.se, loveLaholm.se´s systersajt, säkrade via webbhotellet.

Ett wildcardcertifikat, som en underdomän som Anneli´s blogg var, kostar 1795 kronor för 1 år, eller 3195 kronor för 2 år. Det är pengar som jag inte har då jag driver LL (LoveLaholm.se) helt ideellt idag. Däremot är alltså SSL-certifikatet för lovelaholm.se och Hittaupplevelse.se nu fixat och testat av mitt webbhotell. Där använda de ett kostnadsfritt certifikat, vilket alltså inte fungerar vid underdomäner. FS Data.se är Sveriges bästa och vänligaste webbhotell. De håller till i Helsingborg, ja, numera även Stockholm. Jag har varit deras kunder under många år och är extremt nöjd med dem. De hjälper mig ofta helt utan kostnad och så har de även gjort nu vad det gäller mina båda webbplatser.

Jag har förstås meddelat, Anneli, och fastän hon tagit det bra känns det ändå väldigt trist att jag liksom svikit henne på grund av en kostnad jag aldrig såg komma….

 

 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Som förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet