Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Cykelstölder är ett problem på flera håll i landet. Men det finns sätt att skydda sig!

Här i Laholm stjäls det också cyklar. Ingen kommun är helt befriad från den här typen av stölder dom drabbar gammal som ung. Enligt Skolundersökningen om brott 2015 uppger en något större andel killar än tjejer att de blivit bestulna på en cykel minst en gång under de senaste tolv månaderna; drygt 16 procent av killarna och nästan 14 procent av tjejerna uppger detta. Majoriteten av dem som uppger att de blivit utsatta uppger att det hänt endast en gång under de senaste tolv månaderna, medan en mindre andel uppger att det skett vid minst två tillfällen.
KÄLLA; brå

Foto/Källa; Pixabay.com

6,9 procent av hushållen uppger att de utsatts för cykelstöld år 2016. År 2017 anmäldes omkring 65 200 cykelstölder, vilket är oförändrat jämfört med föregående år. Cykelstöld är ett av de vanligaste egendomsbrotten.
KÄLLA; brå

OBS! Ett lås som står pall för det mesta är det godkända; ASAKLITT SHACKELOCK för ca 200 kronor!
Kolla denna videon så får du se testerna man gör på olika lås.


Foto/Källa; Pixabay.com

Här nedan är några tips på hur du kan skydda din cykel från att stjälas

1. Lås inte bara med tillverkningslåset, använd ett certifierat lås också.

2. Lås fast cykeln i ett fast objekt, helst i både ram och båda hjulen!

3. Lås om möjligt in cykeln inomhus över natten!

4. I offentlig miljö, skruva loss sadeln så den inte blir stulen! Dessutom blir cykeln mindre attraktiv att stjäla!

5. Lämna din elcykel på upplysta platser med insyn så ökar chansen att någon kan se ett stöldförsök och skrämma iväg tjuven!

6. Skriv ner Ramnumret på din cykel. Då kan du ange numret till polisen och de får lättare att identifiera just din cykel.

7. DNA-märk ALLT på din cykel, det hjälper polisen att BINDA tjuven vid brottet och ökar dina chanser att få tillbaka din cykel.

8. Har du en elcykel, ta med dig batteriet om möjligt då du lämnar cykeln. En bra ryggsäck kan fungera utmärkt att förvara det i under dagen på jobbet…

 

De här tipsen kan räcka långt men det är inte alltid det räcker. I videon här nedan får du fler bra tips på hur du kan göra om du vill känna dig extra säker.

Sök Upplevelser i Sverige

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet