Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

I år firar Tjolöholms skördefest 10-årsjubileum

När skörden är bärgad är det dags för fest på godset! Denna helg samlas västsvenska mat- och hantverksutställare på Tjolöholm. Årets skördefest anordnas för tionde gången i ordningen och i år har skördefesten utökats och pågår under tre dagar, 5-7 oktober. Nytt för i år är också att utöver utställare från Halland kommer det även utställare från Västra Götaland.

Alla bilder i artikeln, fotograf; Will Rose

Aktiviteter för hela familjen
Under skördefesten fylls Tjolöholms Slott med djur att titta på och klappa. I Kalveliten får kalvarna visa upp på ”catwalken”, stylade och iordninggjorda av sina unga ägare. Det blir fårvallning, hästuppvisningar och tröskning på gammalt vis. Barnen kan provsitta lantbruksmaskiner, klappa djur och ta en tur med häst och vagn. I Emils Katthult kan barnen stoja och leka i miljöer från Astrid Lindgrens älskade barnböcker.

 

Mat och hantverk från Västsverige
I det ståtliga Magasinet samlas utställare från Halland och Västra Götaland. Provsmaka och inhandla nyskördade och lokalproducerade delikatesser till helgens middag. Dessutom visar skickliga hantverkare hur de arbetar med föremål från naturen och har försäljning på plats.

Öppettider och priser
5-7 oktober, öppet fredag kl 12-17, lördag-söndag kl 10-17. Entré 140 kr, barn upp till 14 år gratis. Skördefesten arrangeras av Tjolöholms Slott samarbete med LRF.

Om Tjolöholms Slott
Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap. Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods. Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare. Godset ägs av Stiftelsen Tjolöholm med syfte att bevara och utveckla egendomens natur- och kulturvärden. Varje år gästas godset av omkring 250 000 besökare.

Läs mer på tjoloholm.se

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet