Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Laholms Tidning i konkurs?

Efter 87 år gör Laholms Tidning sista numret! Jag satte morgonkaffet i halsen när jag öppnade Facebook i morse och möttes av de nedslående rubrikerna att LT har begärts i konkurs. Man menar att de är det sviktande prenumerantunderlaget som är orsaken. Själv undrar jag vad alla ”gratistidningarna”, de så kallade annonsbladen har haft för skuld i denna konkursen.

Foto; Pixabay.com

För det är klart att det hänger ihop med vartannat. Mindre betalande annonsörer och mindre prenumeranter är ju inget man behöver på en lokaltidning. Hur som helst har de också en viss del i att LT nu går under. Alla dessa gratistidningar har ju självklart tagit annonsörer från LT, så är det ju. Det är inget att hymla om… Jag har tusen gånger hellre LT kvar än ett annonsblad hur gratis den än är. Nej, jag skulle gärna sett att alla dessa gratistidningar som ju säkert tjänar bra nu ställer upp på något sätt för Laholms Tidning.

OM det går så långt att Laholms Tidning försvinner är jag den första att beklaga det djupt. Det är mycket trist, mycket illa. Och om LT inte längre gräver fram allt som händer i kommunen, på ont eller gott. Var ska vi då läsa om det? Några tror ju att Hallandsposten och Hallands nyheter också går omkull. det är ju bara rykten men vem vet? Nej, en lokaltidning, en seriös lokaltidning är viktigare än vi tror. Det handlar om att yttrandefriheten är hotad och i slutänden, demokratin….

Papperstidningar är miljöovänliga och omoderna
Det är olika reaktioner på denna sorgliga nyhet. Någon har menat att papperstidningar är miljöovänliga och omoderna. Men än så länge finns det många äldre som inte har varken dator eller mobil. De är helt beroende av en papperstidning. Det är en demokratisk rättighet för alla i vårt land att kunna få ta del av nyheter, lokalt och i omvärlden. Ska vi förvägra de som varit med och byggt detta landet den rättigheten? Nej, papperstidningen borde istället ha kommit ut varje vardag, kanske även Lördagen…

För mycket annonser och reklam
Sedan finns det någon som tyckt att det varit för mycket annonser och reklam i LT. Reklam? Det är väl ingenting i jämförelse med alla de gratis ”annonsblad” som man ideligen får i sin brevlåda. ”Tidningar” som består av 99% reklam och 1% smått & gott. Har aldrig sett en enda seriös artikel i dem. Inget negativt, bara solskenshistorier. Det är inga nyhetstidningar, bara reklampelare.

Arbetslösa medarbetare
Konkursen innebär att 13 personer blir arbetslösa. De förlorar sina jobb. Men Laholms medborgare hör också till förlorarna. Så mycket som LT grävt fram om kommunens politiker och tjänstemän som vi aldrig fått veta annars. Det är viktigt att de fortsätter bevakas för att se att de sköter sina jobb, offentliga personer som de är. LT har ju också på ett mycket förtjänstfullt sätt bevakat Laholms föreningsliv och idrott. Det lär vi inte kunna läsa om någon annanstans..

 

ANNONS
Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet