Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

LoveLaholm testar överlevnadsradio

Har testat “Överlevnadsradion” Sangean MMR 88. Läs mer om det. Sedan är jag, Carl Stridsberg, är intresserad av att testa och recensera nya prylar, appar och tjänster om de är relevanta för min målgrupp. Det ska ju helst då handla om teknik och tjänster som underlättar skapande, kreativitet, egenföretagande och vardagslivet.

Överlevnadsradion Saengen MMR-88. Foto; Överlevnadsbutiken

Mina ord och åsikter är alltid mina egna!
Observera att pressutskick inte garanterar exponering på lovelaholm.se och att jag ej ansvarar för att skicka tillbaka saker som skickats utan tidigare överenskommelse. Och att jag går med på att testa er pryl eller tjänst är inte detsamma som att jag garanterat kommer publicera om den på LoveLaholm.se. För garanterad exponering på LoveLaholm.se, kontakta mig med en förfrågan om ett betalt samarbete.

Exempel
Jag har testat den lilla kompakta “Överlevnadsradion” Sangean MMR 88 som jag köpt för rabatterat pris av Överlevnadsbutiken, en butik som har det mesta vad det gäller överlevnadsprylar. Ja, när jag skriver det så kan man även få tips på “Krisberedskap för nybörjare“.. Själva radion är en AM/FM-radio av hög kvalitet som laddas med vev eller solljus eller USB. Radio har bra mottagning och digital scanning med 19 snabbvalskanaler. Autoavstängning efter 90 minuter för att spara batteriet. Hörlyrsutgång 3,5 mm. Den väger endast 392 gram och en ficklampa samt en alarmknapp. Den kan användas för att ladda mobiltelefoner via USB.

 

Betyg från mig;

PÅ PLUS-SIDAN
1. Radion känns rejäl, mer rejäl än en jag testat innan. På den lossnade bland annat volymknappen efter bara någon veckas användning.
2. Den är lätt att ladda upp via USB. Tar ett antal timmar. Med solcellen tar det en dag. Veven kan man ju också ladda det lilla tjocka batteriet med vilket ju är suveränt om elen slås ut av någon anledning. Det är ju det som gör det till en “Överlevare”.
3. Den är liten och lätt så därför kan man ta den med sig utan att den skrymmer och är i vägen. Den får plats i en stor rockficka..
4. Volymen räcker väl till. För jag är själv hörselskadad men har inga problem att höra vad som sägs.
5. Ficklampan ger bra ljus och alarmknappen ljuder ända in i själen. För att vara en sådan liten radio ger den mycket bra ljus ifrån sig.

PÅ MINUS-SIDAN
1. Det sämsta är att det bara följer med en manual på engelska och ett antal andra språk. Ej på Svenska alltså.
2. Batteriet är av ett ovanligare slag. Litet och tjockt. Som en tunna. En liten, väldigt liten tunna. Jag har bett ägaren till butiken kolla vart man kan köpa såna här batterier men har inte hört något från honom ännu. Men info kommer nog så småningom och då uppdaterar jag med det här…
3. Eftersom min engelska ligger på lågstadienivå har jag haft lite problem med att förstå hur man letar upp rätt kanal och framförallt lägger in den i minnet som finns. Men det är jag, de flesta förstår engelska bättre än mig. Mitt barnbarn Thea, 11 år talar det flytande. Hon tycker antagligen att hon har Sveriges mest korkade farfar..  Å andra sidan är Thea himla duktig på allt. Det har hon efter sin far, som ju jag faktiskt är far till… Så man måste ju ha gjort något rätt. (Sorry, kom ifrån ämnet tror jag)
4. Om man bara har veven till sitt förfogande får man veva utav bara hundan (Halländskt uttryck?) men det gör man såklart gärna om det skulle föreligga en nödsituation. Det är inte många minuter man får av radio efter att ha vevat så att armen nästan gått av. (Armen på mig själv, inte på veven. Den verkar vara av god kvalité.)


Foto; Överlevnadsbutiken

 

SLUTRECENSION
Jag är nöjd med radion på det stora hela. Förutom manualen, på engelska och det lilla mystiskt tjocka batteriet, så verkar den fungera utmärkt. Alla funktioner gör vad de ska och jag får inga knappar eller något annat som ramlar av, i handen. Så vill ni gardera er inför eventuellt kommande kärnvapenkrig eller bara lokalt elavbrott, så kan jag varmt rekommendera radion.
Just nu, när jag skriver detta, har den tydligen varit så populär att den tagit slut på Överlevnadsbutiken. Men den ska komma in igen. Under tiden får man leta efter den på andra ställen. Men de ställena/butikerna får du själv googla fram! 😉

ÖVRIGT
Överlevnadsbutiken har även färdiga kit för överlevnad i hemmet, i vildmarken och i bilen eller bara för att underlätta livet vid smärre katastrofer som oväder, strömavbrott, snökaos eller tågförseningar. Ett sådant tänkte jag testa längre fram, får återkomma med det. Finns många olika sorter man kan välja mellan. Allt efter vad man själv har och behöver..

 

ANNONS
Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet