Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Framåt för sport och fritid!

Det har varit en hektisk höst för Laholms idrottsföreningar. Efter den torra och varma sommaren som ställde till det för såväl utövare som arrangörer, har hösten bjudit på positiva resultat. Laholms FK säkrade sin plats i division 3 i början av oktober och under Voltige-SM/NM gick både ett guld och ett brons till hemmaklubben. Som om inte detta vore nog har Sveriges 77:e Fritidsbank öppnat på Östertullsgatan.

Tennis Net/Ball” (CC BY 2.0) av DaveMontPhotography

Tennisklubb klarade sommaren
För alla tennisspelare skapade den varma sommaren stora problem. I och med bevattningsförbudet som infördes över stora delar av Sverige fick klubbarna inte tillåtelse att vattna grusplanerna, vilket gjorde dem omöjliga att spela på. Tennis- och tillika Laholmsprofilen, Björn Hellberg, var väldigt kritisk till att kommunen, som äger marken som Laholms Tennisklubb ligger på, inte hjälpte den anrika tennisklubben. Som tur var kom regnet till slut och man kunde häva förbudet, och därmed se efter tennisbanorna igen – även om tvisterna om hur klubben ska skötas fortfarande kvarstår.

Grannkommunen Båstad hade samma problem med sina tennisbanor, även om deras fokus låg på mer på ekonomiska problem. Dessa gällde framför allt WTA-turneringen, som efter sommarens upplaga såg ut att bli den sista. Nu har man däremot meddelat att turneringen kommer att arrangeras nästa år, men några veckor tidigare. Däremot kommer den att hållas under Wimbledon, som Serena Williams är förhandsfavorit att vinna enligt online bets oddsen 4,5. Det kommer tyvärr att innebära att ingen av storstjärnorna kommer att komma till damernas version av Swedish Open.

Nya tag inför nästa år
Hösten avslutades med flera vinster. Eldsjälarnas hårda arbete i Laholms idrottsföreningar har gett resultat. Voltige-SM/NM som arrangerades i Laholm i september ledde till SM-guld för juniorlaget, som även vann förra gången mästerskapet arrangerades på hemmaplan. I det nordiska mästerskapet kom de på en tredjeplats. Klubbens tränare var mycket nöjd med arrangörskapet och tjejernas prestationer, och blickar redan mot nästa år.

I herrarnas division-3 fotboll vann Laholms FK ödesmatchen mot Vejby IF med 2-1. I och med att Snöstorp Nyhem vann över Astrio, var klubbens plats i divisionen säkrad och de slutade på en sjunde plats. I samband med vinsten tackade de även av sin tränare sedan sex år tillbaka, Peter Åberg.


Soccer training (CC BY 2.0) av Håkan Dahlström

Samtidigt har BK Walldia meddelat att man kommer att ställa upp i seriespelet nästa år, efter ett års uppehåll.

Ny Fritidsbank
Tyvärr kan sport och fritidsaktiviteter både vara dyra och tidskrävande och det är inte alla som har råd eller möjlighet att kunna delta i en sport. För att göra det enklare har man under hösten öppnat upp en Fritidsbank på Östertullsgatan. Konceptet fungerar precis som ett bibliotek där man helt enkelt lånar utrustningen och redskapen som behövs för att man ska kunna utöva en sport. Initiativet är ett samarbete mellan Röda korset och Laholms kommun och man har under hösten samlat in allt i från hopprep till tennisracketar, fotbollar och hjälmar. Som privatperson kan man lämna in utrustning och skydd som man inte längre har nytta av och vill skänka. Fritidsbanken kommer till en början att ha öppet fyra dagar i veckan.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Annons

Hoppa till verktygsfältet