Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Dagsturer, weekendresor och andra utflykter från Laholm

Lämna Laholm? Det låter kanske lite märkligt, men även en Laholmsbo kan längta bort ibland ….

Från närliggande Torekovs hamn kan man enkelt och smidigt ta Väderöbåten över till Hallands Väderö

Vi kikar närmare på några utflykter och resmål man smidigt kan ta sig till.
Att ta sig till och från Laholms kommun är enkelt. Oavsett om du cyklar, åker buss, kör bil eller snabbt behöver ta dig ut i världen, så finns det alltid en snabb och bekväm transportmöjlighet nära till hands. Med tåget från Laholm tar det till exempel en timme till Väla, en och en halv timme om man vill åka till Danmark, eller 20 minuter till Halmstad. Med bil från Skummeslövsstrand tar det cirka 30 minuter till Väla, en timme och 45 minuter till Köpenhamn, strax över en timme till ändlös shopping i Gekås i Ullared, 20 minuter till Halmstad och precis över 10 minuter till Båstad och Bjärehalvön.

Flyg från Laholm
Med Halmstad Flygplats några mil norrut och Ängelholms flygplats några mil söderut, är möjligheterna till en weekend eller charterresa lite längre bort många.

Ängelholm/Helsingborg Flygplats dagliga avgångar med många olika flygbolag. Nu på vintern kan man åka till både Mora och Åre, på sommaren till Gotland och året runt finns det möjlighet uppleva storstadspulsen i Stockholm. Längtar du ännu längre bort finns resor både till Kreta, Turkiet eller varför inte USA? Om du är ute i god tid och använder en rabattkod för flyg, exempelvis via Tripwise, så går det dessutom att komma undan riktigt billigt.

Även Halmstad Flygplats erbjuder många olika alternativ. Flyg till Stockholm, eller åk till ön som har allt – Mallorca, den eviga semesterfavoriten Gran Canaria, Greklands pärla Rhodos eller varför inte svenskfavoriten Turkiet.

Båt från Laholm
Båten S/S Lagaholm byggdes 1888 och efter flera ägarbyten hamnade den i Laholm, och erbjuder frisk luft och en mysig båttur hela sommarsäsongen.


S/S Lagaholm. Foto; Carl Stridsberg

Från närliggande Torekovs hamn kan man enkelt och smidigt ta Väderöbåten över till Hallands Väderö som bjuder på en unik naturupplevelse, en tur till mysiga Sandhamn eller varför inte åka på sälsafari?

Bil från Laholm
Laholm ligger ju trots allt vid Västkusten, och vill man ta bilen och göra en dagsutflykt är möjligheterna oändliga.

– Ta till exempel en dag i idylliska Steninge, som attraherar med sin naturskönhet. Ta en fika på Göstas café och njut av utsikten över Kattegatt.

-Skulle man på sommaren vilja testa än annan strand än närliggande Mellbystrand, kan man åka till Haverdalsstranden, en bukt med Karibienkänsla och anses vara en av Sveriges bästa stränder.

-Campa på Apelviken, Hallands enda 5-stjärniga campingplats. Här erbjuds roliga aktiviteter för alla: vindsurfing när brisen ligger på, barnklubb, stor pool, danskvällar och sköna barer som Surfers Saloon

-För den konstintresserade kan Nordiska Akvarellmuseet på Tjörn säkert locka. Här kan man titta på konstutställningar, prova på att måla själv i den öppna verkstaden eller avnjuta en konsert.

-För ultimat avslappning är Quality Spa, som anses vara västkustens finaste spa, värt ett besök. Njut av två våningar med pooler och bastur i en lugn och vacker atmosfär.

Med önskan om en trevlig resa.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet