Laddar

13
dec

  • 13 december, 2018

Fyra bra anledningar att bo i Laholm!

Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Det är inget stort samhälle men man hittar det mesta. Vi har sammanställt en liten lista med fyra bra anledningar till varför man skulle kunna tänka sig att bo i Laholm.

1. Perfekt villaboende
I Laholm bor de allra flesta i egen villa. Ja, det är faktiskt som så att fyra av fem invånare bor i villa eller småhus. Ett par nybyggen planeras i havsorten Skummeslövsstrand och väster om Laholm, även det havsnära. Bostadspriserna i Laholm tenderar att vara lite lägre än snittet för Halland, ungefär hälften av rikssnittet och en tredjedel av priserna i Stockholm. Oavsett om du ska köpa villa, småhus eller lägenhet i Laholm är det en god idé att först jämföra olika bolån så att man hittar ett med de bästa villkoren. Besök nyttlån.com för mer information.

2. En historisk plats
Laholm är den äldsta staden i Halland, något som man märker här och var. Svenskar och danskar slogs i området en gång i tiden. Freden 1613 markerades med Minnesstenen i Knäred, till exempel. Laholm stad har en gammal gemytlig stadskärna.


Teckningsmuseet ligger i före detta brandstationen.Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

I Laholms kommun ligger också något så lustigt som Vardagsmuseet där man kan titta på olika vardagliga företeelser genom tiderna. Ett annat intressant museum är Teckningsmuseet i Laholm, som faktiskt är Nordens enda museum för teckningskonst!

3. Havet och naturen
Med Sveriges längsta sandstrand har Laholm något unikt att skryta med. Stranden är en storfavorit under de långa sommardagarna. Simma, sola eller sporta på stranden. En löprunda längs den 12 kilometer långa sandstranden är ingen dålig utmaning! Givetvis bjuder den långa kusten även på många möjligheter till ett strandnära boende.

För den som gillar natur hittar man här Hallands största flod, Lagan, och en massa trevliga fiskesjöar. Det är ett flackt men intressant landskap som varierar mellan kust, slätt och skog.

4. En dynamisk region
För den som jobbar eller är egenföretagare kan det vara intressant att känna till att Laholm är en del av den dynamiska Öresundsregionen. Halmstad ligger en knapp halvtimme bort med bil och till Helsingborg tar det 50 minuter. Därifrån är det en kort färjeresa över till Danmark. Att köra bil till Köpenhamns flygplats via Öresundsbron tar cirka två timmar.

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.