Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Lucka 13 – Lucia

Idag, den trettonde december är det Lucia och många är de som firar denna vackra tradition runt om i vårt avlånga land ….

Lucia är en högtid som firas varje år, den 13 december, samt är även namnet på högtidens huvudperson. I Sverige markerar luciadagen tillsammans med advent inledningen på julfirandet. Den svenska Lucian är en blandning av både förkristna och kristna figurer och denna tradition har spridit sig till andra nordiska länder, och i viss mån också utanför Norden. Lucia är även ett helgon i romersk-katolska kyrkan med ursprung från Sicilien.

 

På fiket Cecil, inne på Stortorget i Laholm, kan man köpa goda lussekatter och pepparkakor och annat för att verkligen fira Lucia sådär mysigt som många gör. Drycken till dessa goda bakverk är oftast glögg i olika former. Cecil, har nyss fått nya ägare och vi på LoveLaholm, passar på att hälsa de välkomna och önskar de lycka till med fiket som alltid varit väldigt populärt att besöka för Laholmsborna och besökande till vår mysiga lilla stad.

I Laholm finns det många fler butiker som kan tillfredsställa alla behov för din shoppingrunda. Inne i centrum finns det många mysiga butiker som erbjuder både fynd och upplevelser i en unik medeltidsmiljö. Nu har ju önskebutiken tyvärr lagt ner och risken är stor att det kanske blir fler affärer som följer efter. Det är kämpigt att ha en butik i Laholm, när man måste slåss med de stora jättarna till varuhallar. Men det kunde vara precis tvärtom! Om alla Laholmare först försöker handla i butikerna inne i stan. För om det går bra för de butiker som finns, ja, då ger det ju ringar på vattnet och andra vågar starta upp butiker. Själv hade jag gärna sett någon liten sport- och fritidsbutik i centrum, någon butik som säljer hemelektronik och fotoprylar med flera, med flera.
Det är dags att få tillbaka ett levande centrum med handlare som vågar satsa. Men då måste vi Laholmsbor ge dem en chans.

En butiksägare som jag fått väldigt fin kontakt med under åren är den mycket vackra, charmiga och serviceinriktade, Jessica Svensson, ägare till Smyckets Ur & Guld, som varit med på LoveLaholm.se i stort sett sedan jag lanserade den, den sjätte juni 2014.


Jessica Svensson, ägare till Smyckets Ur & Guld

Lägg upp en butikspresentation utan kostnad!
Vi på LoveLaholm.se förstår att många små butiksägare inte har så mycket medel att marknadsföra sig med. Därför erbjuder vi alla butiker inne i Laholm, att lägga upp en liten presentation av sin butik inne på vår webbplats, helt utan kostnad!
LÄS MER HÄR OM HUR DU LÄGGER IN DIN BUTIK HELT GRATIS!

Alla andra företag i Laholm är förstås också välkomna att medverka gratis!
Självklart är andra företag i Laholm också välkomna att synas utan kostnad på LoveLaholm.se även om vi med just detta erbjudandet prioriterar våra butiker i innerstaden.

 

 

ANNONS
Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet