Laddar

16
dec

  • 16 december, 2018

Lucka 16 – Handla med hjärtat – Handla i Laholm!

Har ni tänkt på hur fattigt Laholm skulle bli utan alla våra små mysiga butiker i innerstaden, med ett centrum som nästan saknar affärer? Inte bara för oss lokalbor och vi som bor i Laholm med omnejd. Utan även för alla de turister som kommer in till vår lilla stad för att ta del av vår stads speciella charm, med Gamleby, de små genuina cafeérna, Kirke Ralphs mysiga konst och alla andra små konstverk runtom i staden? En stad utan butiker, utan små bagerier, cafeér eller restauranger blir som en spökstad. Laholm är värd bättre än så.

Stora köpcentrum i all ära men de är ganska själslösa. Servicen är inte heller alltid den bästa. Går i alla fall inte att jämföra med den nära och ofta personliga kontakten man får med de små lokala butiksägarna inne i Laholm. Jag är säker på att de flesta håller med mig. En som jag fått väldigt fin kontakt med under åren är den mycket vackra, charmiga och serviceinriktade, Jessica Svensson, ägare till Smyckets Ur & Guld, som varit med på LoveLaholm.se i stort sett sedan jag lanserade den, den sjätte juni 2014. Är man på jakt efter en bra bok eller något till kontoret tar Stefan & Co, på bokhandeln alltid emot en med några vänliga ord. Att gå in och ta en kopp kaffe med fika på Cecil´s, eller kanske en varm kopp chokladmjölk på vintern, är lite som att fika hemma, mysigt och rofullt.


Jessica Svensson, ägare till Smyckets Ur & Guld

I Laholm finns det många butiker som kan tillfredsställa alla behov för din shoppingrunda. Inne i centrum finns det många mysiga butiker som erbjuder både fynd och upplevelser i en unik medeltidsmiljö. Nu har ju önskebutiken tyvärr lagt ner och risken är stor att det kanske blir fler affärer som följer efter. Det är kämpigt att ha en butik i Laholm, när man måste slåss med de stora jättarna till varuhallar. Men det kunde vara precis tvärtom! Om alla Laholmare först försöker handla i butikerna inne i stan. För om det går bra för de butiker som finns, ja, då ger det ju ringar på vattnet och andra vågar starta upp butiker. Själv hade jag gärna sett någon liten sport- och fritidsbutik i centrum, någon butik som säljer hemelektronik och fotoprylar med flera, med flera.
Det är dags att få tillbaka ett levande centrum med handlare som vågar satsa. Men då måste vi Laholmsbor ge dem en chans.

Lägg upp en butikspresentation utan kostnad!
Vi på LoveLaholm.se förstår att många små butiksägare inte har så mycket medel att marknadsföra sig med. Därför erbjuder vi alla butiker inne i Laholm, att lägga upp en liten presentation av sin butik inne på vår webbplats, helt utan kostnad. På så sätt vill vi hjälpa till så gott vi kan, på vårt sätt, att ge gamla och nya butiksinnehavare ännu ett litet tillfälle att synas utåt utan att det kostar dem en enda krona. För att se hur en presentation kan se ut, kika in till Jessica Svensson´s butikspresentation här

Du kan själv lägga till din butik genom att gå in på denna sidan och välja ”Företag”. Det är bara att fylla in den information du vill ha med. Och lägga upp en bild i liggande format som är ca 800 px bred. Det är allt. Har du inte tid eller möjlighet, kontakta mig, Carl Stridsberg, så hjälper jag dig utan kostnad så snart jag kan.

Här några fler butiker som medverkar på LoveLaholm.se! 

Alla andra företag i Laholm är också välkomna att medverka gratis!
Självklart är andra företag i Laholm också välkomna att synas utan kostnad på LoveLaholm.se även om vi med just detta erbjudandet prioriterar våra butiker i innerstaden.

 

ANNONS
Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.