Laddar

17
dec

  • 17 december, 2018

M och KDs budget innebär kraftiga nedskärningar i miljöbudgeten

Foto/Källa; Pixabay

Miljöbudgeten minskas med 2,1 miljarder kronor. För Skogsstyrelsen innebär det att arbetsmarknadsåtgärden Naturnära jobb läggs ned, inventeringen av nyckelbiotoper upphör och dessutom får markägare svårare att få ersättning för skyddad skog.

För Naturvårdsverket blir det också stora konsekvenser. Till Alltinget säger myndighetens generaldirektör Björn Risinger att det blir ”väldigt omfattande nedskärningar på miljö-, klimat- och naturåtgärder”.

I underlaget till den budget som nu är beslutad har också pengarna som går till att ersätta skogsägare vid formellt skydd av skog minskat med två tredjedelar till 100 miljoner. Bland annat försvinner 100 miljoner kronor särskilt avsatta för ersättning till skogsägare med hög andel nyckelbiotoper på sin fastighet.

 

 

 

 

 

ANNONS
Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.