Laddar

9
jan

  • 9 januari, 2019

Just Wood – Bara trä!

JUST WOOD finner du laserskurna träsmycken av ek, bok, björk och lönn. Träkläder av tencel/lyocell. Träskor med folkbildande text. Stina´s verksamhet innehåller allt från massivt trä till nanocellulosa. Allt från hantverk till high-tech. Design och produktion sker i egen regi men också i form av samarbeten med olika noga utvalda producenter som alla jobbar med träråvara på olika sätt. Stina är en kreativ ingenjör och formgivare men också tränörd, med en civilingenjörsexamen i maskinteknik med inriktning mot ergonomi och design och specialisering i träteknik! Det ni, här formligen sprutar det av kunskap och kompetens.


Stina Gunnarsson, kreativ ingenjör och formgivare men också tränörd.

Förutom all denna kunskap har Stina flera års arbetslivserfarenhet inom möbelbranschen och hon jobbar idag förutom med sitt eget företag, Just Wood, också på Linköpings Universitet som adjunkt i träteknik. Hur hinner tjejen med allt?

Bilden ovan; Söt, liten axelväska av kork. Justerbar axelrem, också i kork.

justwood.se får du inte bara möjligheten att köpa unika träsmycken, utan du får även möjligheten att lära dig om trä! Här beskrivs vilka träslag och trämaterial som används i produkterna och här berättar Stina om ny forskning och olika spännande projekt som pågår inom skogsindustrin. Trä är en fantastisk råvaruresurs som vi har gott om i Sverige och Europa. Självklart skall vi förvalta och förädla den på många olika sätt. Stina gör det på ett sätt; sitt sätt! Själv är ju jag, Carl, en gammal skogshuggare i grund och botten och älskar träd. Skogen och träden ligger mig varmt om hjärtat även om det var flera år sedan jag slutade med manuell huggning, röjning, gallring och slutavverkningar. Självklart vill jag då, som gammal skogskarl, lyfta fram allt det här vackra och naturliga som Stina tillverkar och säljer.  Stina har ju förstås en onlineshop där du kan beställa hem något av allt det fina du hittar på henne hemsida.


Trosa, tillverkad av Tencel, framtidens träfiber. Mjuk, sval och mer absorberande än bomull.

 

 

ANNONS
Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka HÄR eller på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.