Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Räkna vinterfåglar inpå knuten!

Vinterfåglar Inpå Knuten är en av ”BirdLife Sweden´s” mest populära aktiviteter, kanske för att det är enkelt och roligt att delta ….

Foto/Källa; Pixabay.com

Den sista helgen i januari räknas fåglar vid fågelmatningar över hela landet. De senaste åren har runt 20 000 rapporter kommit in – men vi vill ha ännu fler rapporter!

Du kan välja att räkna dina matgäster när som helst under perioden 25–28 januari 2019, och du rapporterar det högsta antalet du ser samtidigt av samma art. Tack vare alla rapporter får vi bra en bild över de fåglar som tillbringar vintern hos oss och vi kan också följa hur vinterfåglarna anpassar sig till klimatförändringarna.

Vinterfåglar Inpå Knuten har som mål att stimulera intresset för fåglar, och ger oss värdefull kunskap om förändringar i vår livsmiljö. Om du inte redan är med så vänta inte, anmäl dig på www.vinterfaglar.se . Man kan rapportera både på webbsida eller i appen.  Så här går det till!


Uppdatering den 25 Januari 2019 – Egen rapportering

Idag har jag själv räknat ”våra små bevingade vänner”. Resultatet blev bland annat 214 pilfinkar! 2 större hackspettar, 4 skator, 2 kajor, 2 kråkor, 10 blåmesar,8 talgoxar, 3 koltrastar, 2 rödhakar, 4 gråsparvar, 2 bofinkar, 6 domherrar och 12 gulsparvar. Jag fick ”röd skylt” när jag rapporterat antal pilfinkar. Man har visst en max gräns vid 200! Våra pilfinkar har vi fått ”ärva” från förra ägarna som bodde på gården. De brukade bygga bo i hönshuset och idag är resultatet många generationer av dessa tjattrande små krabater. Att förse alla dessa med foder tar ett stort tag i pensionärskassan vill jag lova..

 

 

ANNONS
Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka HÄR eller på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet