Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

I väntan på våren!

Visst vill man ha en vit jul och kanske spendera en vecka eller två i snöklädda backar och skogar ….

(“Frosty thistles” (CC BY-SA 2.0) av randihausken.)

Men sen räcker det med snö och minusgrader för de flesta av oss. När december och januari har passerat känns det som en evighet till dess att man kommer att få se små blomknoppar sticka upp runt husknuten, och känna att solens strålar faktiskt värmer mot ansiktet.

Hur ska man göra för att ta sig igenom en av de tråkigaste årstiderna? Jo, man ska se till att fylla tiden med saker som är både meningsfulla och roliga. Det finns flera enkla aktiviteter som man kan fylla ut tiden med, till dess att man kan vara utomhus igen utan att frysa. Och faktum är att det är en perfekt tid för att ta tag i alla de där sakerna som man hela tiden skjuter upp framför sig.

Förändring och förnyelse

Alla har vi saker som vi borde eller till och med måste göra. Det kan gälla både stora och små saker. Förvåren, eller senvintern (det beror på hur man ser det), är en perfekt tid för att ta tag i rensningar, vare sig det är källaren, garderoben eller hårddisken. Är källarförrådet överfyllt kan en helg med grått väder vara passande för att ta tag i det jobbet. Det kan också vara en bra tidpunkt för att ge hemmet ett nytt utseende genom en ommöblering, tapetsering eller kanske till och med renovering.


(“planning” (CC BY 2.0) av mikecohen1872.)

Vill man lära sig någonting nytt är det en bra tid för att skriva in sig på en språk- eller matlagningskurs. Man kan ge sig i kast med ett nytt träningsprogram och testa något som man aldrig har gjort innan. Det är också en bra tidpunkt för reflektion och planering. Fundera på var du ser dig själv om ett par år och vad du måste göra för att nå dina mål.

Viktigt med vardagsnöjen

Självklart handlar inte veckorna fram till våren bara om arbete. Givetvis ska man se till att fylla ut tiden med roliga saker också. Det finns faktiskt fler vardagsnöjen än vad man kan tro. Man kan ta och damma av de gamla bordsspelen och samla kompisgänget. Man kan fastna i ett äventyr på spelkonsolen eller på casino online. På nätet hittar man det största utbudet av spelplattformar och olika spelkategorier, samt att man kan välja om man vill spela i mobilen eller på datorn utan att tappa varken utbud eller säkerhet.

Det är även på nätet som vi hittar den mesta streamingen av såväl musik, sport, filmer och böcker och valmöjligheterna är helt enkelt oändliga. Vill man däremot ta ett kliv utanför hemmet har de flesta museum flera utställningar och workshops så här års. Man kan också passa på att besöka äventyrsbad, gå på bio eller bara gå ut och äta ett par gånger i månaden.


(“Spring flowers” (CC BY-SA 2.0) av Infomastern.)

Det som gör oss uttråkade under vinterhalvåret är ofta upprepningar. Genom att göra tydliga avbrott i vardagen, så ofta man behöver, kan man undvika att drabbas av vinterdeppen. Och helt plötsligt kanske det inte känns som att det är så långt till våren ändå.

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet