Laddar

21
feb

  • 21 februari, 2019

Nya Glänningeskolan – Årets bygge 2019?

Foto/Källa; Pixabay

Hemtjänsten i samverkan med Räddningstjänsten
Det var mycket intressant läsning och man får en viss helhetssyn över vilka det är som är med och styr vår kära kommun, vad våra skatteslantar går till och mycket annan läsning som planer för framtiden med mera. Som sagt var fanns det lite intressanta små artiklar. Bland annat om att hemtjänsten ska samarbeta med räddningstjänsten vilket ju blir ett lyft för deras yrke och ökar tryggheten för kommuninvånarna. De kommer alltså kunna, om de är närmast en akut sjuk människa eller en olycksplats, göra en första snabb insats, en så kallad semiprofessionell första insats vilket kan rädda liv. Så det här är en väldigt bra grej, både för kommuninvånarna och de undersköterskor som blir inbegripna i tjänsten.

Glänningeskolan – Årets bygge 2019?
En annan sak som var intressant att läsa om är ju byggandet av den nya Glänningeskolan, som enligt rektorerna kommer att bli Världens bästa skola! Det här bygget som ju är Laholm största skolinvestering någonsin, påbörjades juni 2017. Det är ett klimatsmart passivhus som kommer att spara miljontals kronor i uppvärmningskostnader genom åren. Det är dyrare att bygga såna hus men eftersom energiåtgången blir mycket mindre än traditionella byggnader blir det mindre kostnader över tid alltså. Det kan kanske bli så att skolbygget kan bli Årets bygge 2019!
Även utemiljön blir något utöver det vanliga med speciella uterum där man kan ha lektioner i det fria, fotbollsplan, multisportarena, parkourbana, lekplats, minifotbollsplan och ett väldigt stort grönområde för ben med mycket spring i.

Klimatplanering inför framtiden
Sedan läste vi om att vår lilla kommun rustar för klimathotet vilket ju känns betryggande. Det man verkar vara speciellt orolig över är oron för översvämningar då klimatforskare har utarbetat prognoser som talar om havshöjningar på över en meter fram till 2100. När det inträffar kommer det ju att drabba inte bara de boende utan även turistnäringen och rekreationsområdena ute vid kusten. Så det finns stora problem framöver vad det gäller klimatet, bra att man redan planerar inför det.

Glänningebadets hopptorn
Till sist blev vi glada när vi läste om att Glänningebadet äntligen ska få sin femmeters hopptorn tillbaka. Ja, inte det gamla förstås, det var ruttet. Nej, man bygger ett helt nytt för ca 1,5 miljoner kronor som ska vara klart nu till sommaren 2019.

 

 

ANNONS
Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka HÄR eller på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.