Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Flera sätt att bli taggad på våren

När solen börjar värma och dagarna är lite längre är det många som automatiskt får vårkänslor. Men det är inte alltid det går så lätt. Ibland verkar de där vårkänslorna rent av ovilliga att komma fram.

Vårblommor. Foto; Ilona Ilyés/Pixabay

Behöver dina lite hjälp på traven? Då kan du testa någon av de här sakerna:

1. Leta efter vårblommor
Ta en promenad och leta efter blommor. De allra första kan komma redan innan snön har smält, till exempel vintergäck. Strax efter det kommer snödroppar, krokus, tussilago och rätt vad det är verkar hela världen vara fylld av olika blommor. Att gå en runda i kvarteret eller till närmaste grönområde kan göra att du hittar dem och genom det börjar känna av vårens positiva sidor. Vet du inte hur någon av blommorna ser ut? Det spelar faktiskt ingen roll. Ser du en blomma kommer vårkänslorna förmodligen väckas i dig, oavsett om du vet vad den heter.

2. Fixa till balkongen
Har du en balkong i söderläge är det perfekt att ge den lite omsorg ifall du vill skaka liv i dina vårkänslor. Sopa av den och se vad du kan göra för att få den trevlig. I närmaste loppisaffär kan du hitta trasmattor, kanske en hylla och varför inte en gammal fåtölj? Visst, det är lite jobbigt att kånka hem möbler, men det är värt det. När du väl är färdig och sitter där med solsken som värmer kinderna kommer vårkänslorna inte kunna hålla sig borta.

3. Köp allergimedicin
För vissa är det inte andra känslor som står i vägen för att låta våren bli till sprudlande glädje inuti, utan helt enkelt allergi. Pollen är ett ofog, men med rätt tabletter, nässpray och ögondroppar kan du ta dig ur det eviga snörvlandet, slippa ditt tunga huvud och faktiskt se hur fin våren är – utan att behöva klia dig i ögonen hela tiden. Ibland är det inte att lägga till något som behövs, utan att bli av med något. Utan allergiska reaktioner blir våren mycket lättare att tycka om.

4. Hitta spel med vårkänsla
Det finns ”slots” med alla teman du kan tänka dig, självfallet finns det också spel med vårkänsla. Vill du ha en soft vårdag och bejaka känslan av ledighet är det få saker som passar bättre än att leta upp några spel med vårtema och spela ett tag. Där kan du hitta vårblommor ännu lättare än genom en promenad till närmaste grönområde. Lyser solen med sin frånvaro utomhus så kan du helt säkert hitta ett spel med blå himmel och strålande sol. Med spel kan du locka fram vårkänslor även de mest mulna dagar.

5. Sätt dig på en uteservering
Uteserveringarna brukar öppna tidigt på våren, åtminstone några av dem. Med gasolvärmare, tjocka filtar och en varm dryck kan du lätt lura kroppen att våren kommit längre än den har. Slipper du frysa är liksom halva känslan där och resten kan komma av bara farten. Att sitta ute och fika är en av vårens mysigaste aktiviteter, och det kan funka att göra även på en balkong, altan eller trappa.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet