Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Klassresa till Laholm

Skolresor går ofta till storstäder. Stockholm eller Göteborg i Sverige, eller Köpenhamn, Berlin eller Paris ute i Europa, men varför inte åka till ett lagom exotiskt resmål i vårt eget land? Som den halländska sommaridyllen Laholm!

Här möts äldre bebyggelse och vacker natur, som bl a innefattar Hallands största flod och rikligt med härliga sandstränder. Det finns fornlämningar, museer och Sveriges vackraste stadspark. Kanske springer ni ihop med bygdens folkkäraste kändis Björn Hellberg, populär deckarförfattare och Ingvar Oldsbergs parhäst i otaliga tv-produktioner.

Vandra längs Hallandsleden, åk ångbåt på Lagan, bada och grilla på badplatsen vid Glänninge sjö. Eller hyr cyklar och ge er ut på en längre tur för i området runt Laholm finns gott om fina cykelleder. Passa också på att göra ett besök i Såghuslunds naturreservat, strax öster om Laholms centrum. Det är en orörd lövskog på tre hektar som sluttar ner mot Lagan, med träd som björk, asp, hassel, al, lind, lönn, ask och alm, men inte minst ett tjugotal ekar på flera hundra år.

Stanna gärna några dagar, så att ni hinner insupa det halländska lugnet. I Laholm kan man sova över såväl på hotell som på vandrarhem och i campingstugor. Många väljer logi efter budget för sin skolresa, och den beror i sin tur på hur klasskassan ser ut. Passa på att öka ut den genom att anordna en basar, en loppmarknad eller musikföreställning. Eller sälj något folk vill ha, som mat och godis, det gillar ju nästan alla. Det finns många företag som hjälper skolor och andra grupper med finansieringen av deras resor, vare sig det handlar om klassresor, cupresor eller idrottsläger.

Tjäna pengar till klassresan genom ett samarbete med DelikatessKungen. Sälj deras delikatesser och få provision på försäljningen. Det är lättsålda produkter som salami, cheddarost och belgiska praliner som funkar att sälja både till släkt och grannar, ute på stan eller på föräldrarnas arbetsplatser. Eller alltihop på en gång, för det är roligt att sälja! Och ju bättre försäljningen går desto mer pengar får ni in.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet