Laddar

1
apr

  • 1 april, 2019

Äntligen – nu är Superettan igång igen!

– ”HBK hör hemma i Allsvenskan”, säger mittbacken Andreas Johansson.

Våren är äntligen här och likaså är den stora svenska fotbollssäsongen. Nu i helgen är det både kickoff för Allsvenskan och Superettan. För oss Laholm-bor är nog den senaste ligan extra spännande. Hallandslaget Halmstad BK satsar nämligen stort på att vinna kalaset.

I en intervju med Svenskfotboll.se meddelar nämligen lagets klassiska mittspelare Andreas Johansson, som nu har återvänt till Halmstad efter tio år i andra lag, att en uppflyttning till Allsvenskan säsong 2020 står på agendan.

HBK hör hemma i Allsvenskan och det är den ambitionen laget och klubben jobbar efter, säger den 37-årige spelaren.

Petades ner säsongen 2015
Det var i Allsvenskan 2015 som Halmstad BK slutade på plats 15 och petades ner till Superettan. Sedan dess har laget varit lite som en jojo, som hoppat upp och ner från toppen av Superettan och botten av Allsvenskan.

Säsongen 2016 blev de trea i Superettan och lyckades flyttas upp genom en kvalmatch. Säsongen 2017 landade då återigen på 15 plats i Allsvenskan och blev nedflyttade till Superettan. Förra säsongen var det jämnt i Superettan toppen och Halmstad BK fick nöja sig med en femteplats. Nu är det dags att hoppa upp igen.

Goda möjligheter att öka spänningen
Sedan förra säsongen har alltså Halmstad BK samlat trupperna på nytt med Allsvenskan i sikte. Andreas Johansson är tillbaka i laget och läget ser optimistiskt ut. För den som är intresserad av att göra Halmstads revansch ännu mer spännande finns det goda möjligheter att betta på matcherna direkt från datorn, plattan eller mobilen.

På dagens moderna spelmarknad går det också att spela live, vilket innebär att man kan placera sina insatser under matchens gång. Något som ger spelaren en unik möjlighet att vara mer aktiv i sitt bettande. Sedan årsskiftet har också den svenska staten infört hårdare kontroll på det olika spelsajterna med krav på en statligt certifierad spellicens som försäkrar spelbolagens användare att de kan känna sig trygga med sitt spelande.

Kravet på spellicens gäller både spelbolag med mer fokus på casinospel, som exempelvis Kaboo (ett bolag som ger sina spelare bonuserbjudande med hjälp av Kaboo bonuskod och spelsajter med större fokus på betting, som Unibet eller Bethard. Oavsett hur man väljer att spela bör med andra ord först undersöka om spelbolaget har svensk spellicens eller inte, vilket brukar stå utskrivet längst ner på aktörernas hemsidor.

Med det sagt håller vi tummarna för att Halmstad BK ännu en gång lyckas knipa åt sig en topplacering i Superettan och mycket riktigt får visa vad de går för i Allsvenskan 2020.

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.