Laddar

7
maj

  • 7 maj, 2019

Därför är Laholm det självklara valet i sommar

Stugby bland dynorna i Mellbystrand. Foto; Carl Stridsberg

Ett skönt komplement till solskenet är ju självklart ett dopp i vattnet! I Laholm kan du bada på precis det vis du vill – i poolen, sjön eller varför inte i havet? Vill man inte bada och bli blöt finns det många andra sevärdheter i staden som slott, naturreservat och fina utsiktsplatser.

Flammabadet, Knäred
De flesta reser med familjer och barn i olika åldrar. Då passar Flammabadet bra, där det finns både vanliga simbassänger (sex st á 25 m) samt plaskbassänger för de allra minsta. Vid badplatsen finns en behaglig gräsyta där du kan ha picknick, spela volleyboll, eller sola. För den som hellre sitter i skuggan och läser en bok eller något annat avslappnande, finns det massor med träd där man kan slappna av bara må.

Sveriges längsta sandstrand
Laholm har även Sveriges längsta sandstrand – hela 12 km lång! Stranden sträcker sig från Båstad i söder till Lagans mynning i norr. Mellbystrand och Skummeslövsstrand är de två badorterna som är väldigt populära på sommaren. Parkeringen i närheten till stranden gör att dessa badorter även är väl passande för funktionsvarierade personer. Dessa två badorter tillhandahåller även mycket för den äventyrslystne som till exempel naturistbadet i norra Mellbystrand, vind- och kitesurfing vid bukterna, samt vattenskoter vid ett avgränsat område söder om Ejdervägen under högsommaren. För alla hundvänner finns även hundstranden i norra Skummeslöv. Där kan din, eller dina hundar bada mellan första maj och 15 september.


Mellbystrand. Foto; Carl Stridsberg

”Vi glömde kortleken hemma!”
Kortleken har länge varit en viktig sak att ha med sig på semestern. Mängden olika spel som går att spela med en kortlek är i princip oändliga. Oavsett om ni ska spela i bilen, då ni kanske bara är två deltagare, eller väl framme vid er semesterdestination – så finns det alltid spel som passar. Med uppfinnandet av smarta telefonen har dock många av dessa spel flyttat till internet. Nu kan ni istället spela till exempel blackjack online, var i världen ni än befinner er! Självklart finns alla de populära spelen som till exempel Hold ’Em enkelt tillgängliga i din mobiltelefon.

Laholm är mer än bara en badort
För den som är mer intresserad av relax finns Folkhälsocentrum på Bättringsvägen i Laholm. Under centrumets tak ryms bassänger, bubbelpool, bastu, friskvårdsgym, solarier och massagestolar.
Cafét tillhandahåller kaffe, te, frukt och andra mellanmål. I närheten finns också idrottsplatsen Sparbanksvallen, en skatepark, boulebana och Hälsans stig, som går precis utanför dörren.
Laholm är verkligen en stad som passar just din familj, oavsett sammansättning, funktionsvariationer eller härkomst.


Naturreservatet Osbecks skogar. Foto; Carl Stridsberg

Här är alla välkomna att grilla, bada, spela spel och verkligen njuta av tillvaron. Förutom de sevärdheter som nämns i artikeln ovan, finns det även ett par andra landmärken att besöka i staden.
Till exempel Laholms kyrka, fontänen i centrala Laholm, naturreservatet Osbecks skogar samt Sveriges bäst bevarade empireslott; Skottorps slott.
Hoppas vi ses i Laholm i sommar!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.