Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Fyra anledningar till att flytta till Helsingborg

Helsingborg är en mysig stad med mycket att göra och är tack vare det en uppskattad stad att besöka ….

Foto/Källa; Pixabay

Helsingborg är Skånes största stad och ligger endast 3.750 meter från den danska staden Helsingör. Helsingborg är en mysig stad med mycket att göra och är tack vare det både en uppskattad stad att besöka men det är också mycket populärt att söka efter hyresbostad i Helsingborg. Här kommer fyra stycken anledningar till varför Helsingborg är en mycket trevlig stad!

Fina badplatser och parker
Helsingborgs natur är mycket fin, här finns både närhet till havet med fina stränder men också skogspartier och flera fina parker. En populär park är Ramlösa brunnspark, denna är ofta igenkänd för sin källa till mineralvatten, men här finns också trevliga promenadslingor, picknickplatser, lekplatser och fin växtlighet. Stadsparken är också populär att promenera och umgås i, här kan man på sommaren få låna både hängmattor, filtar och redskap som boule, frisbee och badminton.


Foto/Källa; Pixabay

Som tidigare nämnt finns det också många stränder och badplatser i staden, på exempelvis Tropical beach är det palmer planterade och du kan avnjuta grillrätter och kalla drinkar på restaurangen. På Vikingstrand finns det bra möjligheter för dig med funktionsnedsättning, med hjälp av ramper kan man enkelt ta sig ner från stranden direkt ner i havet.

Stadspulsen
I Helsingborgs innerstad finns det flera mysiga cafén, roliga barer, goda restauranger och trevliga butiker. Här finns något för alla smaker, kanske är du sugen på en shoppingrunda på stan och en god kaffe, eller är du kanske ute efter en riktigt bra måltid, då kan du exempelvis slå dig ner på Gastro, som flera år i rad har blivit utnämnd till en av Sveriges tio bästa restauranger. Är du sugen på en utekväll finns det också flera mysiga ställen att ta en öl på eller varför inte dansa in på småtimmarna?

Kultur och arkitektur
I Staden finns det många ståtliga gamla villor, som exempelvis Konsul Perssons villa som till en början var privatbostad men som idag används till seminarier och konserter. Utöver villor finns också annan fin arkitektur som exempelvis den stora Sankta Maria kyrka från 1100-talet, det pampiga Rådhuset, Konserthuset från 1932 eller det stora Sofiero slottet med en 15 hektar stor park trädgård.  Förutom den fina arkitekturen kan du också nås av kultur via exempelvis Dunkers kulturhus, folkets hus, grafiska museet, konstverket Nimis, eller Råå museet.

Nära till Danmark
Om man är ute efter en dagsaktivitet kan man enkelt på 20 minuter ta sig över sundet och hamna direkt i den danska staden Helsingör. I Helsingör kan man ta del av fin gammal arkitektur och exempelvis titta på eller besöka Kronborg slott. Du kan också ta en trevlig lunch och exempelvis äta den danska paradrätten smörrebröd eller varför inte en korv? Det finns också mysiga caféer och museum.

Det finns som sagt flera anledningar till varför Helsingborg är en väldigt mysig stad. Och utbudet av boenden är stort, här finns både lägenheter, flerfamiljshus och villor vilket gör att om det finns alternativ efter alla olika behov för dig som söker hyresbostad i Helsingborg.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet