Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Vandra med stavar!

Visste du att den mest populära träningsformen just nu är gång med eller utan stavar? Följt av styrketräning, löpning, cykling, gruppträning, bollsport och simning! Den vanligaste anledningen till att man tränar är att hålla sig frisk och sund, få bättre kondition, gå ner i vikt, bli smidigare, för att det är roligt och för att man vill bli snyggare och starkare!

Vi vandra över dagsstänkta berg, fallera. Foto; BungyPump World

Kolla på videon nedan! Själv älskar jag mina, BungyPump Walkathlon, som du kan läsa om här nedan. Det kommer inte att kosta något att vandra med, men man får ju köpa ett par stavar, lämpligen av BungyPump då, och kanske då kostnader för resor och fika.. Låter det här intressant kan du väl skriva här i kommentarerna nedan att du är intresserad så får du mer info löpande allteftersom.

Motionera mer med ByngyPump stavar!
Jag tränar gärna själv med mina kära BungyPumpstavar. På mina fjällvandringar brukade jag alltid använda stavar. De gav bättre balans och minskade risken för fall när man skulle över några fjällbäckar eller stora älvar. Nu har det ju tillkommit nya sorts stavar också som har inbyggd fjädring i olika styrkor. Namnet på stavarna är alltså ”BungyPump stavar”. Själv använder jag en modell som heter BungyPump Walkathlon med dubbel funktion, både fjädrande och stum stav i ett. Det fjädrande alternativet ger användaren effektiv och skonsam konditions- och styrketräning medan det stumma alternativet passar helt perfekt vid t.ex. vandringar i fjällen, i oländig terräng eller som stöd på halt underlag. Man växlar mellan stum och fjädrande stav på några sekunder. Möjlighet att enkelt och helt utan verktyg byta fjädringsmotstånd, när man vill. Uppgraderingskit med 6 kilos motstånd följer med stavarna utan extra kostnad.


Alla åldrar har nytta och glädje av att träna med stavar. De förbättrar förbränningen med mellan 40 – 70 %! 

Stavar brukar även hjälpa mig med hållningen vilket ju är det mest grundläggande i en väl fungerande rygg. Det finns ett mycket starkt samband mellan ont i ryggen och dess oförmåga att hålla kroppen upprätt på ett avspänt sätt. Det har min underbara sjukgymnast, Helen, på vårdcentralen, Centrum, lärt mig. ”Sträck på dig, Carl” brukade hon hojta. Det var bara att lyda för jag visste inners inne att hon har rätt. Det är mycket som hör ihop med en god hållning. Ni har väl sett hur många av elitgymnasterna är byggda? Raka i ryggen som furor. På tal om furor. Jag är ju en gammal skogshuggare som avverkat tusentals med furor och granar genom åren. Det jobbet gör väl inte precis att man får perfekt hållning heller. Det är mycket tungt fysiskt och innebär ofta jobbiga arbetsställningar. Så man behöver verkligen träna på att räta upp sig nu på äldre dagar.

BungyPump680
Ju fler vi är tillsammans ju roligare det bli. Foto; BungyPump World

BungyPump verka vara den unika träningsstaven med cirka 20 centimeters inbyggd fjädring. Man kan få stavarna i flera olika modeller med motstånd på mellan 4 och 10 kilo. Man byter enkelt gummibandet inne i staven för ökat motstånd. Du får ut mycket mer av träningspasset än med vanliga gåstavar – starkare kropp, högre förbränning och bättre kondition. Inte nog med att man kan använda stavarna vid vandringar eller om man är ute och löper de fungerar även som styrketräningsredskap både inom- och utomhus. OBS! den här modellen som heter BungyPump Walkathlon, har alltså dubbel funktion, både fjädrande och stum stav i ett! Man kan låsa fjädringen och använda stavar för t ex vandring. Helt suveränt!

BungyPump_Walkathlon800
”BungyPump Walkathlon” med dubbel funktion, både fjädrande och stum stav i ett. Foto; BungyPump World

Mer om BungyPump Walkathlon – med dubbla funktioner

Fjädrande med 4 kilos motstånd och stum stav i ett

Lätt att ta med sig på resan, stavarna kan delas i tre separata delar, max längd 65 cm.Passar till både träning och vandringar. Det fjädrande alternativet ger användaren effektiv och skonsam konditions- och styrketräning medan det stumma alternativet passar helt perfekt vid t.ex. vandringar i fjällen, i oländig terräng eller som stöd på halt underlag. Man växlar mellan stum och fjädrande stav på några sekunder. Möjlighet att enkelt och helt utan verktyg byta fjädringsmotstånd, när man vill. Uppgraderingskit med 6 kilos motstånd följer med stavarna utan extra kostnad.

Fakta BungyPump Walkathlon: Längd: Justerbar 113-155 cm. Grepp: Korkhandtag och handske. Låsning: Flyttbart låssystem för att ändra mellan fjädrande och stum stav. Skaft, övre del: Aluminium 18 mm. Skaft, nedre del: Aluminium 16 mm. Spets: Hårdmetall: Gummifot: Naturgummi. Färg: Grön.

OBS! Det finns förstås fler sorter stavar på BungyPump. BungyPump Walkathlon är min egen favoritstav.
Kolla på https://www.bungypump.se/stavarna så hittar du en beskrivning på alla där.

BungyPump är ett himla nyttigt och roligt sätt att träna både kondition och styrka på och gör även motionsrundan så mycket roligare! Staven lovordas av allt från elitidrottare, motionärer till medicinsk expertis.

BungyPump68002
Det finns många olika sorters stavar med olika glada färger och flera tillbehör. Foto; BungyPump World

Logga_BungyPump

Vill du använda staven på vintern komplettera gärna med ett par halkskydd för skorna. Laholms kommun, brukar hålla med gratis halkskydd för de lite äldre.
Läs mer här om dessa suveräna stavar

Se den korta inspirationsfilmen nedan
Som ni ser kan man göra mycket annat än bara vandra med stavarna!

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajter, HittaUpplevelse.se och ListitSweden.se!
Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen på HittaUpplevelse och i Sverige på ListitSweden, i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Välkommen in och kika!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Relaterade inlägg

Posta kommentar

Kommentarer5

 • Boel skriver:

  Hej,
  Skulle gärna vilja bli informerad om era promenader.
  Har ganska nyligen skaffat mig sådana stavar och går själv några ggr i veckan.
  Är inte purung ( 71) och med hyfsad kondition.
  Roligare att gå i grupp.

  • Hejsan!

   Roligt att du är intresserad. Jag kommer att lägga in mer information längre fram. Tänkte att man kunde börja vandra i början av Maj månad, någon gång i veckan. Lägger in mer här på bloggen då om några veckor.
   Jo, jag håller med dig. Mycket trevligare att vandra i grupp.. 🙂

   Vi hörs
   //Carl

  • Hej Boel!
   Sorry för mycket sent svar. Har helt missat din fråga. Förra året blev det inte så mycket av min idé. Kom sjukdom i vägen med mera..
   Men visst har väl Korpen någon form av stavvandring i Stadsparken jämt? Får kolla upp det och återkomma om min egen stavvandringstanke…
   Tycker också det skulle varit trevligt med att vandra i en liten grupp… 🙂

 • Hej Carl & co!

  Jag stöter på dig mest överallt. Kul! Jag har också skrivit om vandring med stavar men med fokus på vandring i kuperad terräng, Alperna och sådana ställen.

  Det kanske kan komplettera artikeln på denna sida. Här är länken om vandring med stavar i Alperna: https://austriatravel.se/tips-artiklar/vandra-vandringsstavar-alperna/ .

  Om någon undrar över något i artikeln är det bara att kommentera direkt på sidan.

  Manfred på Austria Travel

  • Hej Manfred!
   Jag läste det du skrivit och blev mäkta imponerad av dina staverfarenheter/kunskaper. Att få vandra i Alperna med mina älsklingsstavar skulle verkligen vara en dröm..
   Vilka bilder, underbara. Men så är det också så himla vackert i Alperna ju. Man kan nästan höra Maria komma sjungande sin vackra sång i början på filmen Sound of Music. Vilken vacker film!

 • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet